Eigen testlocatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land gaat weer dicht

EMMELOORD • Do 26 november 2020 | 12:58 • Donderdag 26 november 2020 | 12:58

Hoewel het aantal besmettingen onder medewerkers bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land nog niet afneemt, wordt de eigen testlocatie per december gesloten. Volgens woordvoerder Annette Jansen komt dat omdat het testen bij de GGD nu ook vlot kan.

De teststraat voor medewerkers ging begin oktober open. De locatie blijft beschikbaar voor als hij later weer nodig blijkt te zijn of als de organisatie op termijn zou beslissen om over te stappen op sneltesten.

Besmettingen op drie locaties
Van de negen locaties die de Zorggroep heeft, zijn er momenteel op drie locaties besmettingen. Bij Hof van Smeden in Emmeloord zijn dat er drie, bij Wittesteijn in Emmeloord vijf en bij 't Kompas op Urk zeven. Ook zijn er op die drie locaties 10 of 11 medewerkers positief getest. Zij zitten thuis in quarantaine.

In totaal zijn er sinds de uitbraak van het virus 104 van de 1800 medewerkers die een positieve test kregen. Momenteel zitten 36 werknemers thuis met een positieve uitslag.

Sterfgevallen op vier locaties
In totaal zijn er op de drie bovenstaande locaties vijf bewoners overleden die besmet waren met het virus. Drie van hen verbleven in Wittesteijn, 1 bij de Hof van Smeden en 1 bij 't Kompas op Urk. Tijdens de eerste golf zijn er ook twee bewoners van de Talma Hof in Emmeloord overleden aan de gevolgen van het virus. Op die locatie gaat het nu goed volgens Janssen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel