Twee bewoners Talma Hof overleden door corona

EMMELOORD • Wo 9 december 2020 | 17:20 • Woensdag 9 december 2020 | 17:20

Twee bewoners van woonzorgcentrum Talma Hof in Emmeloord zijn afgelopen weekend overleden door het coronavirus. Dat laat een woordvoerder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) weten.

Afgelopen vrijdag werd al bekend dat 21 bewoners en meerdere personeelsleden besmet waren. Afgelopen weekend zijn zeven bewoners die in aanraking zijn gekomen met besmette medebewoners preventief getest. Hoewel zij geen klachten hadden, zijn zes van hen toch positief getest op corona. De Zorggroep vindt dat verontrustend.

De bewoners hebben volgens ZONL verschillende stadia van dementie, vaak in combinatie met andere ziektebeelden. Voor hen is het daarom lastig om afstand te houden en om de handhygiëne voortdurend na te leven.

Kompas
Volgens ZONL gaat het de goede kant op met 't Kompas op Urk, waar ook dementerende ouderen wonen. 't Kompas verwacht in de loop van de week coronavrij te zijn. De afdeling waar bewoners met corona apart worden gehouden, kan dan worden opgeheven zodat mensen terug kunnen naar hun eigen kamer.

Medewerkers die bij 't Kompas ervaring hebben opgedaan op de speciale afdeling met coronapatiënten, worden de komende tijd ingezet op andere locaties van ZONL. De inzet is nodig vanwege gebrek aan personeel. Zo is het bij woonzorgcentrum Wittesteijn in Emmeloord lastig om de roosters rond te krijgen.

Bij Talma Haven op Urk is in de afgelopen tijd nog één bewoner overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Twee weken geleden werd al bekend dat er drie bewoners zijn bezweken aan het coronavirus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel