Ondernemers krijgen uitleg over Marker Wadden

LELYSTAD
De vereniging Natuurmonumenten legt ondernemers vrijdagmiddag uit hoe zij kunnen profiteren van de Marker Wadden.

In het Markermeer bij Lelystad worden met slib van de bodem eilandjes met oevers aangelegd. Dat is goed voor dieren en planten in het water. Die hebben nu veel last van de overvloedige slib op de bodem. Ook voor bedrijven, zoals baggeraars, biedt het project volgens Natuurmonumenten veel mogelijkheden.

Vrijdagmiddag neemt de vereniging de top van werkgeversvereniging VNO-NCW mee op de klipper De Vriendschap naar een proefeiland om die mogelijkheden te laten zien.

reacties (8)

 • opa

   

  inpolderen. ruimte hebben we nodig.

  reageer
 • LELY

   

  Nog wat zandbanken in het gebied Kreupel,Wagenpad,Spaanderbank,Enkhuizerzand,Houtrib,Hofstede,Val van Urk,Vrouwenzand,Kreil,Vlaak,Breezand,Munnikplaat,Oude Zeug,enzovoorts

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Hier ben ik het mee eens. Het heeft niets met Marken te maken en het zijn geen Wadden. Noem het beest bij z'n naam, de Eemer Slibben of de Houtribslikken of iets in die geest. En houd een referendum: Nederlandse bevolking, willen jullie de accijnsen op brandstof op gelijk peil met de buurlanden of willen jullie de Lelyslibse Bergeilanden aan laten leggen door de Nederlandse weg- en waterbouwers.

  reageer
 • ikke

   

  De MarkerWadden blijft een prachtproject. Kan Lelystad goed gebruiken om haar imago een beetje groen te houden nu Flevokust en de luchthaven er aan komen

  reageer
 • frits

   

  Marker Wadden is een verkeerde naam. Het zijn geen Wadden, en het gebied is van oorsprong geen Marken, maar de Houtrib, en er zijn nog wat zandbanken met een eigen naam. Om de slibproblemen aan te pakken is het goedkoper, beter en natuurlijker om in de dijk Enkhuizen-Lelystad en de Afsluitdijk de getijdenstromingen weer mogelijk te maken. Dit gedoe van Natuutmonumenten is gehobby van veredelde tuiniers voor rekening van de belastingbetaler.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • grondstof

   

  Eerder was dit de Zuiderzee en waren er natuurlijke eilanden. Nu dit soort eilandjes aanleggen is geschiedsvervalsing en meer de hobby van Natuurmonumenten. Tevens zonde van het geld wat er mee gemoeid wordt, dat kan beter gebruikt worden in de zorg en ouderenbeleid. De volgende stap is het verbieden van mensen in dat gebied ter meerdere eer en glorie van de club Natuurmonumenten.

  reageer
 • Barbara

   

  We hebben al een Nieuwe Wildernis! Maak nu het Markermeer tot waard! Dan zal Lelystad echt eens centraal in Nederland komen te liggen.

  reageer
 • Marker wat

   

  Voor baggeraars biedt het vele mogelijkheden. Hert Markermeer inpolderen zoals ooit de bedoeling was, met een randmeer aan de NH-zijde. Levert veel werk op ( goed voor de economie) en ruimte (goed voor een vliegveld). Stop met die kunstmatige natuurvorming er is al genoeg groen in Flevoland e.o.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert