Omroep Almere begonnen met uitzenden

ALMERE
De Almeerse Omroep Stichting is maandagavond begonnen met de eerste radiouitzending.

De uitzendingen van AOS komen uit een pand aan de Manuscriptstraat in Almere en zijn te beluisteren via de website almereonair.nl. Tegelijkertijd is ondernemer Willem Miermans bezig met het optuigen van een andere lokale omroep in Almere onder de naam MEDIA036.

Beide lokale omroepen willen de licentie overnemen van RTV Almere. Deze omroep verkeert in financiële problemen. Er is een schuld van tenminste 15.000 euro. Sinds half september staat het beeld op zwart.

reacties (14)

 • Alex

   

  Update. Ook Rob Assenberg, bestuurder namens de Almeerse SP maakt deel uit van het bestuur. Benieuwd hoe de journalistieke onafhankelijkheid ten aanzien van politiek zich zal gaan ontwikkelen.

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Inderdaad Boerman - Cor Toorenburg op LinkedIn - Bestuurder at RTV Almere - Als bestuurder bij een lokale omroepstichting heb ik Alex ingeschakeld om het vertrouwensprobleem dat binnen het bestuur was ontstaan mee helpen op te lossen. Alex heeft de problemen op een rustige, evenwichtige wijze aangepakt, waardoor hij slechts na enkele gesprekken het vertrouwen heet weten te verkrijgen van de beide kampen die inmiddels binnen het bestuur waren ontstaan. In de diverse gesprekken die hij met beide partijen afzonderlijk en met het voltallig bestuur tezamen heeft gevoerd is hij in staat geweest het bestuur op dat moment weer zover actief te krijgen dat besluiten konden worden genomen. Dit was – gezien de persoonlijkheid van de individuele bestuurders – geen makkelijke opgave, waarvoor ik Alex zeer erkentelijk ben - 3 maart 2014, Cor Toorenburg werkte bij een ander bedrijf tijdens de samenwerking met Alex Boerman bij stichting RTV Almere

  reageer
 • Alex

   

  Goed gezien Peter Aggenbach. Het gaat inderdaad niet om de burger. Vergeet Boerman advies van Alex Boerman niet. Ook deze neemt deel aan het bestuur waar hij eerder bij RTV Almere na een paar weken de boel de boel liet omdat hij zijn zin niet kreeg voorzitter te mogen worden. Hij speelt al sinds zijn binnenkomst onder een hoedje met Toorenburg. Die zaait ellende waar hij niet gedaan krijgt wat hij wil. Op zijn Facebook pagina kraamt hij weer mooie scenarios maar wie heeft gekeken weer beter. Op you tube zijn de beelden nogmaals te beoordelen onder almereonair.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Haha, je afgunst is weer treffend verwoord.

  reageer
 • Karel

   

  De mediawet voorziet er nou eenmaal in dat iedere gemeente recht heeft op een gesubsidieerde lokale omroep. Dus als zij de enige zijn die een verzoek voor de licentie indienen .... zou ik zeggen eet smakelijk!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • liefhebber

   

  O O wat een leuke avond gisteren veel gelachen ook niemand was te verstaan en vooral voor de zangers is het sneu die zullen op de terugweg wel gevloekt hebben Als ik het zo lees zijn dus de mensen die eruit gezet waren bij RTVALMERE nu daar bezig ? dus die gezorgd hebben voor een groot tekort bij de Lokale omroep rtv proberen opnieuw geld weg te gooien? treurig voor de vrijwilligers die misbruikt worden nu .. ik denk dat die 036 wel een goede poging gaan doen,en je moet niet willen dat oud bestuurders waar dan ook terug keren .. gedoemd te mislukken !! en het gaat straks wel om u en mijn belasting centjes. niet doen dus

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Het mag duidelijk zijn, dit initiatief is er niet voor de burger maar voor een aantal bedrijven én enkele lokale politieke partijen. Cor van Toorenburg (+ dochter) voor de familie/het CDA en PF-Productions (+ Cor Bell entertainment). Frans v/d Bosch van vdBos ICT & Media om reclame te maken onderaan omroeps nieuwe websites. Arie Vleugel voor ALCA en om zijn leegstaande pandje te verhuren. Bovendien is Vleugel doorspekt van de PvdA. Ik verwacht GroenLinks ook nog in de personen Marcel Kolder en Glen Leeuwin. Stuk voor stuk heren die met reden bij de (nog) bestaande lokale omroep om diverse redenen zijn weggestuurd. Ze hebben elkaar weer gevonden. Dat wordt opnieuw ruzie, zeker als ze allemaal hun politieke en zakelijke belangen in willen brengen(...)

  reageer
 • Peter

   

  Tenenkrommend. Een ander woord is hier niet voor te vinden. De programmamaker deed zijn uiterste best er iets van te maken, technisch en organisatorisch een DRAMA. Het bestuur wist volledig niet waar het om draait en het heeft er veel van weg dat dit geen lang leven beschoren zal zijn. Jammer. Hopelijk maakt de heer Miermans er wel iets moois van,

  reageer
 • Lely

   

  Neem er nog 1, proost........!!!

  reageer
 • Lely

   

  Och, och wat bent u sneu.........

  reageer
 • Sander

   

  Almere? Bestond dat nog?

  reageer
 • Felix Mankenelus

   

  Radio? Bestond dat nog?

  reageer
 • Johan

   

  Nou dit belooft wat. Geef ze nog drie weken.

  reageer
 • fred

   

  let op hier komt het gouden idee. laat ze het samen doen. deze club voor inhoud en miermans voor het commerciele sausje. alleen deze club betekend binnen een jaar geld tekort. alleen miermans is binnen een jaar alleen gesponsorde rtl4 achtige feelgood radio door en voor zijn netwerk. lekker samen doen dus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert