Strijd om lokale omroep Almere nog niet gestreden

ALMERE • Do 6 december 2018 | 22:52 • Donderdag 6 december 2018 | 22:52

De strijd om de licentie voor de nieuwe lokale omroep van Almere lijkt nog niet gestreden. Donderdagavond is er voor de derde keer vergaderd over de vraag; welke partij de lokale omroep in Almere gaat runnen. Ook dit keer kwam de gemeenteraad er niet uit.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorkeur voor de omroep die luistert naar de naam SPFA/SLOA. Maar ook de omroep Almedia wil de uitzendvergunning. Dus moet er een keuze gemaakt worden door de gemeenteraad. Tijdens de vergadering over de lokale omroep bleek donderdagavond dat het ook mogelijk is om geen keuze te maken.

Verantwoordelijk wethouder Hilde van Garderen heeft een gesprek gehad met het Commissariaat voor de Media over het scenario dat er geen keuze gemaakt wordt. Het Commissariaat stelt dat het dan zelf een keuze maakt, als de gemeenteraad dat niet doet.

PVV: 'Commissariaat moet kiezen'
De PVV wil nu met een voorstel komen waarin staat dat de keuze niet door de gemeenteraad wordt gemaakt, maar door het Commissariaat. "We gaan kijken of we daarvoor een meerderheid kunnen krijgen", licht Willem Boutkan van de PVV toe. Als het voorstel van de PVV wordt aangenomen, is ook de kandidaat Almedia weer in beeld. Terwijl die eerder naast de licentie leek te grijpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Willem

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  PVV wil principieel geen lokale omroep. Ben benieuwd of dat principe overeind blijft wanneer de Almeerse lokale omroep over enige tijd een feit is. Zal de PVV dan principieel niet meewerken aan uitzendingen van die lokale omroep?

  reageer
 • Ben

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  Almedia verwijst naar facebook. 4 berichtjes sinds 1 mei. Althans dat is wat er bij mij maar voren komt.

  reageer
 • Joop

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  Meestal klaagt de raad dat ze geen gelegenheid heeft gekregen om te kiezen. Nou krijgt de raad een keuze durven ze niet te kiezen....🤣

  reageer
 • CT

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  Volgens mij is er een meerderheid in de raad, PvdA, D66, SP, CU! CDA, respect, APOpa, PvdD. 25 zetels van de 45. Daarnaast bleek uit het media debat in de tweede kamer dat de partijen juist een versterkte lokale omroep willen bereiken. Bv wordt er onderzoek gedaan naar de bekostiging. Of gelden oormerken of alles wordt door den haag uitgekeerd.

  Ik an me niet voorstellen dat de VVD er voor gaat dat door derde een omroep wordt aangewezen door derde. Dat is dan toch een bewijs van onvermogen.

  Er zijn nu vier partijen die samen verder willen van de vijf, dus oppakken en zorgen voor een media dienst met inhoud, journalistiek,

  Er mag nu na 9 jaar wel eens rust komen.

  reageer
 • demo

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  meneer CT (Cor Toorenburg) volgens de officiële procedure zijn er maar 2 partijen die samenwerken SPFA en de Sloa. De SOA is nieuw en probeet over het graf van de AOS heen te regeren maar is absoluut geen partij in dze. Almere1 heeft zich officieel terug getrokken en kan dus ook geen partij meer zijn. SPFA wordt op onduidelijke gronden door het college voorgesteld en gisteren werd duidelijk dat het college (door te stellen dat beide partijen voorgedragen kunnen worden) nattigheid voelt en zich langzaam terugtrekt. Overigens alle omroepen waar u betrokken bij raakt zijn terziele gegaan. Vraag me af of de SPFA op u zit te wachten.

 • Sander

    Do 6 december 2018 Donderdag 6 december 2018

  Spannende tijden voor de 4 volgers van de lokale omroep.

  reageer
 • Sander

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  Lijkt me ook het beste Omroep Flevoland is genoeg voor ze.
  Trouwens vergeet naast Emmeloord en Urk Lelystad niet, die hebben ook een lokale omroep die al flink wat jaartjes bestaat.
  Misschien is het inderdaad dat de doelgroep, of interesse, er misschien niet is in Almere.

 • Pieter

    Vr 7 december 2018 Vrijdag 7 december 2018

  Die binnen niet afzienbare tijd toch weer opgedoekt worden.
  Almere heeft OF en das voldoende.
  Al meerdere lokale omroepen zijn gesneuveld.
  Dit geeft mijn inziens aan dat hier geen behoefte voor is in Almere.
  Gewoon een omroep voor de gehele provincie en das Omroep Flevoland.
  Geef daar als gemeente Almere uw geld aan. Dat kunnen ze daar wel gebruiken na alle bezuinigingen.
  Tuurlijk zijn er ook lokale omroepen die het wel goed doen kijk naar Emmeloord en Urk.
  Een samenwerking loopt er tussen die twee partijen en niets anders als lof door de luisteraars.
  Waarschijnlijk lukt dit niet in Almere omdat bij alle verschillende partijen oud leden van de oude omroepen van Almere zitten die elkaar niet kunnen luchten of zien.
  Almere heeft geen doelgroep voor een lokale omroep, das al vele malen bewezen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert