Politiek kiest voor lokale omroep SPFA/SLOA

ALMERE • Do 20 december 2018 | 22:25 • Donderdag 20 december 2018 | 22:25

De licentie voor een nieuwe lokale omroep in Almere gaat naar de omroep SPFA/SLOA. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad donderdagavond besloten.

De combinatie van Stichting Productie Fabriek Almere en Stichting Lokale Omroep Almere geniet ook de voorkeur van het college van burgemeester en wethouders van Almere. De lokale omroep krijgt bijna 100.000 euro per jaar van de gemeente.

Moties van de PVV en GroenLinks waarin werd gepleit voor een andere gegadigde, omroep Almedia of helemaal geen lokale omroep, kregen weinig steun van de andere politieke partijen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Berend

    Zo 21 april Zondag 21 april

  Inmiddeld dik april. Lokale omroep? Nooit meer wat van vernomen #doodpaard

  reageer
 • Yvette

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Mooi resultaat voor de initiatiefnemers. Hopelijk houden ze afstand van de grillen van die ondernemer uit Naaldwijk. Voor je het weet is deze voor de derde keer schuldeiser.

  reageer
 • Gerrit

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Eerst is er een omroep die door dhr Toorenburg werd bestuurd die geen failliet/opgeheven en nu roept hij weer dat er weer een omroep is onder zijn leiding

  reageer
 • Tom

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  1 failliet, een nooit van de grond gekomen. Machtspelletjes.

 • Tom

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Volgens C Toorenburg zijn er geen verliezers, althans, hij heeft het zelf nog niet door.

  reageer
 • Thomas

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  100K belastinggeld per jaar voor een lokaal vod met vijftien regelmatige lezers is best veel geld....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Werner Starreveld

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Gefeliciteerd SPFA en SLOA. Ondertussen doet Cor Toorenburg het voorkomen alsiof hij de lokale omroep verkiezing heeft gewonnen. Echter is het werkelijke verhaal dat zijn resterende vrijwilligers verstandig zijn en overstappen naar de SPFA en SLOA.

  reageer
 • Uitzending op zwart

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  De Stichting Omroep Almere (SOA) (lees Cor Toorenburg) roept dat ze samen werken met SPFA evenals 1Almere. Echter de SPFA kondigt nergens aan dat dit ook werkelijk het geval is. De Omroep Almere en 1 Almere krijgen ruimte op de zender om programma's te maken. Maar dat kost geld. Immers als zelfstandige stichting dient de SOA ook alle verplichtingen als Buma etc. te betalen. De SPFA gaat daar echt geen geld aan bijdrage. Vrouw Steunenberg zit zelf als een moederkloek op de centen. Toorenburg zal zich rijk gerekend hebben en dat zal een misrekening blijken. De samenwerking? Die is voor de lente aanbreekt ter zielen en hebben we wederom een debacle ala Media036. Lokale omroep, gezond verstand en de gemeente Almere, nee dat gaat echt niet samen. Het is wachten op de volgende soap aflevering " wie wordt de nieuwe lokale omroep in Almere".

  reageer
 • Patrick

    Za 29 december 2018 Zaterdag 29 december 2018

  Het is wel werkelijk het geval. Toorenburg krijgt zelf overigens niet veel 'macht', hij mag alleen de programmering bepalen in de avonduren. Waarschijnlijk alleen zijn vriendjes dus alleen. Maar hij komt niet in het bestuur dus kan het wel meevallen.

 • Herman

    Za 22 december 2018 Zaterdag 22 december 2018

  De initiatiefnemer van Omroep Almere (eerder AOS, nu SOA, what's in a name?) was eerder verantwoordelijk voor de omgevallen lokale omroep RTV Almere en heeft een nauwe relatie met een schuldeiser van zowel RTV Almere als ook Media036. Alles stinkt wat deze man heeft gedaan en nu viert hij feest omdat hij het voor elkaar heeft gekregen een rol te mogen spelen in de samenwerking tusen SPFA en de SLOA. Ik wens de laatsten succes en adviseer hem deze man scherp in de gaten te houden. Heeft 1 doel. absolute macht en bekostiging richting zijn relatie uit Naaldwijk.

 • Wiebe

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  De verliezers mogen nu met modder gaan smijten.

  reageer
 • Johan Staar

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Een verrijking. NOT. Met Toorenburg in je club is deze geen lang leven beschoren.

  reageer
 • Bram

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Ik weet het niet zo goed, ik geloof meer in een sterke regionale publieke omroep zoals Omroep Flevoland dat is in Flevoland dan allemaal kleine lokale omroepen waar vaak alles onprofessioneel is en nagenoeg volledig op vrijwilligers en stagiairs draait.
  Zelf werk ik bij een mediabedrijf en tuurlijk kan men daar ervaring opdoen etc maar toch denk ik dat men de lokale omroep al heel snel ziet als dat lokale suffertje ziet waar het nieuws vaak achterhaald is en je zo nu en dan eens van hoort.
  En ja steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag vind ik het logisch dat ze een eigen lokale omroep hebben maar alles kleiner dan die steden vind ik het eigenlijk niet meer van deze tijd.
  Stop dat geld liever in de regionale omroep die op een moderne professionele manier actueel en veel nieuws brengen uit de regio ipv de net niet omroep waar eigenlijk niemand echt naar kijkt, luistert of leest.
  De regionale kan met dat zelfde geld veel meer doen als ze vanuit elke gemeente geld krijgen naast de vergoedingen die vanuit Den Haag komen.

  reageer
 • Koos

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Mee eens. De tijd van deze vorm van lokale RTV is achterhaald. Ooit is dit ontstaan in de tijd van de landpiraten die aantoonden dat er ruimte was voor lokale radio (en TV via de kabel) naast de landelijke zenders. Maar tegenwoordig is er genoeg aanbod ook via het internet om muziek en informatie te vergaren.
  Helaas kunnen we in NL nooit eens met iets stoppen als dat overbodig is geworden. Eerst zal de mediawet moeten worden aangepast die een gemeente verplicht een lokale zender toe te staan en te subsidieeren als er een zich aanbied. Ook al hebben de meeste gemeenten en inwoners hier geen interesse meer in.
  Daardoor kan er elke keer weer een clubje hobbyisten zich melden voor een kabelkrant met drieregels info eindeloos herhaald en een radiostation dat 23 uur per dag computergestuurde muziek uitzend.

 • Dr. Jake

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Alweer geldverspilling in de naam van de gemeente.

  reageer
 • Patrick

    Do 20 december 2018 Donderdag 20 december 2018

  Ook Omroep Almere (groot deel Almeerse Omroep Stichting) gaat bij deze club horen..

  reageer
 • E Schrams

    Vr 21 december 2018 Vrijdag 21 december 2018

  Kans op het halen van de 5 jaar durende vergunning us daarmee gereduceerf tot 3%

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert