Nieuwe lokale omroep van start gegaan

ALMERE • Zo 22 december 2019 | 17:54 • Zondag 22 december 2019 | 17:54

Easy FM en KIJK Almere, de nieuwe lokale omroep van Almere, is officieel van start gegaan. En dat gebeurde met de opname van de allereerste talkshow voor televisie van de kersverse omroep. In de studio in het World Trade Center werd alles op scherp gezet voor de opname. "Het is een heel hectische dag maar dat past prima bij mij", zegt presentatrice Berdien Steunenberg. "We maken vandaag in één keer een heleboel programma's voor de nieuwe publieke omroep van Almere; KIJK Almere'.

De nieuwe omroep heeft twee afdelingen. Easy FM doet de radio en brengt elke werkdag een programma vanuit een studio op de Grote Markt. KIJK Almere maakt op werkdagen De Tafel op Twee. Dat is een talkshow met elke dag een ander thema. "Zo hebben we de Tafel op Twee Sport en de Tafel op Twee Kunst en Cultuur. Maar ook 'Kijk op de Wijk' waarin we elke week een andere wijk in Almere belichten", zegt Steunenberg. "En we hebben een Tafel op Twee voor jongeren. Maar dat maken ze zelf".

De nieuwe lokale omroep valt onder de Stichting Productie Fabriek Almere. Zij kreeg een uitzendlicentie van het Commissariaat voor de Media om de omroep te exploiteren. De licentie geldt voor zowel een radiozender als een televisiezender. Easy FM is al sinds eind november in de lucht. De talkshow van televisiezender KIJK Almere is vanaf 3 januari 2020 te bekijken via Ziggo kanaal 36. KIJK Almere werkt er naar eigen zeggen nog aan om de programma's ook voor niet-Ziggo-klanten beschikbaar te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel