SGP-fractie op Urk blijft verdeeld

URK
De twee gemeenteraadsleden en het burgerraadslid die uit de Urker SGP-fractie zijn gezet, weigeren onder een andere partijnaam verder te gaan.

Het drietal las donderdagavond een verklaring voor aan de gemeenteraad van Urk en blijft op hetzelfde standpunt. Het trio wil niet meewerken aan een gemeentelijk onderzoek waaruit moet blijken wie er gelekt heeft over de financiële problemen bij het Berechja College. Vooral het inzien van e-mails ging de drie SGP'ers te ver, terwijl de rest van de fractie wel wil meewerken.

Burgemeester Pieter van Maaren liet de raadsleden donderdagavond weten dat hij ze voortaan aanduidt als Groep Hakvoort-Woord.


reacties (15)

 • Jan Kramer

   

  Die Willard Woord is vorig jaar mei ook al met ruzie uit de SGP-jongeren gezet. Dan moet je het wel heel bond maken. Geeft toch wel te denken.

  reageer
 • kramer

   

  Die van Maaren solliciteert is op weg om de slechtste burgemeester aller tijden van Urk te worden. Hij heeft in mijn ogen nog al veel dictatoriale trekjes in zich. Hopen dat we snel van die gozer af zijn.

  reageer
 • miep

   

  de resterende sgp hypocriet

  reageer
 • post

   

  vergis je niet in sgp wethouder post daar staat het woord lui ook dikgedrukt bovrn over de rug van een ander zich opwerken is ook niet wat des sgp ers is

  reageer
 • KC

   

  Allemaal helemaal juist. De CDA-er wilde ook zijn e-mails niet laten lezen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Inderdaad. Ik vind het knap van Willard en Jan dat ze hun rug recht houden. Die JW Bakker zou op moeten stappen en zich gaan realiseren dat hij niet goed bezig is. Hij speelt een heel vies spelletje over de ruggen van alle raadsleden, en durft zich vervolgens ook nog SGP-er te noemen in hart en nieren. Juist hij richt de SGP ten gronde. Vergissen jullie je overigens niet in Taanman, Die lacht steeds als een boer met kiespijn, maar durft zijn mond "helaas" niet open te doen.

  reageer
 • burger

   

  In drie seconden werd in deze raadsvergadering even 500.000 euro uitgegeven om het berechja college veld te kopen (staatssubsidie) dit kunnen wij als burger op hoesten. de oppositie stelde niet 1 vraag of opmerking, dit maakt hun ook ongeloofwaardig. alles voor het berechja en weg met de waarheid. de raadsvergadering van januari is nu poppenkast want het berechja is al gered en daarna gaan we wel een schuldige aanwijzen. democratie is eerst openbaar vergaderen / debateren over hoe dit probleem is ontstaan en daarna pas beslissen hoe dit opgelost wordt

  reageer
 • duiding

   

  De burgemeester vermengt twee zaken om een rook gordijn op te trekken. hij doet net of het wel of niet reden van het berechja college afhangt van het wel/niet meewerken aan het onderzoek. dit zijn echter twee verschillende zaken. verder viel op dat hij hakvoort en woord persoonlijk noemde en in een hoek zette omdat zij weigerden mee te werken en de cda raadsleden niet bij naam of partijnaam noemde (cda is partij van de burgemeester) In zijn toespraak in de raad hield hij een monoloog/dictaat op hoge toon waar hij van te voren bij gezegd heeft geen vragen of opmerkingen toe te staan. twee weken terug toen hij door omroepflevoland werd geinterviewd was hij aangeschoten wild en gisteren durfde hij ook niet op camera te reageren

  reageer
 • Urker

   

  In plaats van democratisch gekozen mensen het leven zuur te maken, zou ik als burgemeester mij meer druk maken over de €3.500000 van het berechja college die pleite is. Laat deze burgemeester hier een onderzoek naar instellen, in plaats van €20.000 aan gemeenschapsgelden over de balk te smijten aan een niet rechtsgeldig onderzoek. Nee mensen die de waarheid boven tafel willen, wordt de mond gesnoerd door een partijdige houding van een niet onafhankelijke burger..... nou ja vader???? mmmmm

  reageer
 • .\/\/.

   

  Misschien is dat juist omdat de persoon in kwestie altijd de vinger op de zere plek legt?

  reageer
 • Anneke

   

  Wat was nou eigelijk het punt van Hakvoort en Woord over het Berechja college? Ik had in de raadvergadering een onthulling verwacht!

  reageer
 • Urker

   

  Er zit in de huidige fractie 1 verkeerd raadslid Overal waar deze man inzit omstaat er ruzie

  reageer
 • Allard

   

  Burgemeester heeft duidelijk afstand genomen van de verzinsels van Hakwoord. Onweerlegbare feiten. Zo zie je maar weer. Eeerlijk duurt het langst.

  reageer
 • Carry

   

  Lekkere burgemeester wie denkt hij te zijn! Natuurlijk hoeft niemand zijn e-mails te laten zien.

  reageer
 • KC

   

  Ik vind van Maren dit wel heel partijdig aanpakt en niet reageert zoals een onafhankelijke voorzitter betaamt. Jan en Willard jullie hebben dit goed gedaan. Wat jullie bijv. kunnen doen om verder te gaan als SGP-Plus of SGP 2014. Succes, want jullie standpunt is zuiver en eerlijk. . .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert