PvdA-raadslid vindt brief stadshart "klungelig"

LELYSTAD
"Een klungelige brief". Zo noemt PvdA-gemeenteraadslid Henk Soomers de noodkreet van de ondernemers in het stadshart van Lelystad over de leegstand en de teruggelopen klandizie in het winkelcentrum.

In het programma Over Flevoland Gesproken verwijt Soomers de ondernemers dat ze altijd het probleem bij de gemeente leggen.

Volgens het PvdA-gemeenteraadslid ligt de sleutel bij de eigenaren van de winkelpanden, die zich zullen moeten realiseren dat het aantal winkels drastisch moet worden teruggebracht.

Bekijk hier de hele uitzending

reacties (18)

 • Nora

   

  Echt de PvdA weer, zulke uitspraken doe je niet

  reageer
 • Watcher

   

  U heeft helemaal gelijk. Helaas trekt het bestuur van Lelystad zich daar niets van aan, deze bestaat grotendeels uit onkundige, met zichzelf ingenomen lethargische machtspoppen.

  reageer
 • LELY

   

  De heer Soomers maakt al jaren deel uit van de raad, waarin de Pvda ook de College zetels bekleedt-bekleedde van o.a. Economisch Zaken-Grondzaken en ruimtelijke Ordening. Het College en de Raad ! zijn mede verantwoordelijk voor wat eronder mijn voeten in het Stadshart tot stand komt en gesloopt wordt, maar als je je hebt overgegeven aan Projectontwikkelaars en Super grote winkelketens, dan ben-wordt je geketend.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Grappig, zoals iedereen de schuld van de crisis aan een ander probeert door te geven. Of dat helpt of zo.

  reageer
 • ABS

   

  Heeft dhr. Soomers in al die jaren, behalve het schofferen van Jan en alleman, al eens iets positief en constructiefs betekend voor Lelystad?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  De grootste klungel in Lelystad is de heer Soomers. Hij is al jarenlang raadslid van een coalitiepartij, en zelf een van de hoofdschuldigen aan de geldverslindende megalomane plannen in Lelystad en het debacle met de parkeerexploitatie. Die man heeft echt te veel boter op zijn hoofd. De PvdA is de laatste raadsverkiezingen niet voor niets fors gekrompen.

  reageer
 • Mj

   

  En van wie komen al die grootse centrumplannen?

  reageer
 • willem

   

  Dit interview van is niet alleen klungelig, maar ook nog dom. Waarschijnlijk gestuurd door de heer Fackeldey die na zijn "telfout"liever in de luwte blijft. De gemeente maakt de masterplannen en moet als goede huisvader zorgen dat de openbare ruimte in het centrum van Lelystad er goed uit ziet. Maar als men het probleem niet ziet, hoeft men er ook niets aan te doen toch? Gemeente, waarom loopt de helft van de lelystedelingen in Almere te winkelen?? Is dat themashoppen daar?? Wordt eens wakker en gedraag jullie als goede bestuurders!!

  reageer
 • Jond

   

  Over het algemeen bepaald de gemeente niet welke huurder er in een pand komt. Dat bepaald de eigenaar van het pand, alsmede de huurpenningen. Dan had de gemeente maar vastgoedhandelaar moeten gaan worden.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist! De gemeente is wel verantwoordelijk voor de inrichting van het openbare gebied, wat al jaren is verpauperd. Hier door is ook zeer onaantrekkelijk en zeker voor mensen in rolstoelen. Je zit net in achtbaan met alle kuilen en hobbels. Al jaren luistert het college, waaronder PvdA, niet naar de oppositie om het centrum op te knappen. Henk heeft wel gelijk dat de huren om laag moeten. In vele andere plaatsen zijn huren met 25% verlaagd. Daar kan de politiek op aandringen, maar ja Lelystad heeft zich uitgeleverd aan projectontwikkelaars! .

  reageer
 • jan staphorst

   

  De gemeente zou in mijn optiek samen met de winkeliers een oplossing moeten zoeken en de leiding in dit traject moeten nemen, in het belang van de stad en haar inwoners. maar dat dit raadslid dit roept zegt al genoeg over de mentaliteit.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dit is , juist van een politicus, een erg domme "klungelige" uitspraak. In dit onderwerp heb je als politicus nu eenmaal te maken met de ondernemers. Door dit soort uitspraken jaag je deze ondernemers alleen maar van je af. Zeg dan iets in de trend van "ik ben het met de inhoud van de brief niet eens". Dan hou je mogelijkheden voor een dialoog. Door deze uitspraak ( of hij nu gelijk heeft of niet ) ontstaat er een keiharde wij - zij situatie en dat brengt eventuele oplossingen niet dichterbij. en een inhoudelijke oplossing? Niet het terug brengen van het aantal winkelpanden. Hiermee gaat de diversiteit en daarmee ook de eventuele aantrekkelijkheid van een dagje "winkelen in het centrum" verloren. Maak het voor winkeliers aantrekkelijk om in de Gordiaan een winkel te draaien. Desnoods met een, voor de eerste paar jaren lage huurprijs. Een grote diversiteit met het daaraan gekoppeld groter publiek maakt het centrum al een stuk aantrekkelijker. Deze week eerst maar even naar de muziekwinkel in Almere: ik heb nieuwe gitaarsnaren en wat plectrums nodig en ik weet niet waar je dat in Lelystad nog kunt kopen..............

  reageer
 • Hij

   

  Gelijk.... De gemeente is faciliterend en niet oplossend. Laar de eigenaren en uitbaters maar met plannen komen en dan kan bekeken worden of zaken geregeld kunnenworden.

  reageer
 • henki25

   

  Ik begrijp dat Coda een open sollicitatie doet naar de functie van bestuurder van Lelystad? Dan komt het vast goed.

  reageer
 • Ron

   

  Een echte PvdA reactie zeg.

  reageer
 • bram

   

  De PvdA geeft op zijn beurt weer de schuld aan ondernemers, probeert ze financieel leeg te zuigen en duizenden regeltjes op te leggen.

  reageer
 • Barbara

   

  Waarom is die uitzending nog niet te bekijken?

  reageer
 • coda

   

  ja onze top bestuurders hebben alles zo goed geregeld , de mafkezen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert