Gemeente wil criteria Bonifatiusspeld tegen licht houden

ALMERE
De gemeente Almere erkent dat de huidige regeling voor de toekenning van de Bonifatiusspeld vragen kan oproepen. De woordvoerder van burgemeester Jorritsma laat weten dat het daarom goed is om de criteria weer eens tegen het licht te houden.

De afgelopen dagen ontstond er commotie over de uitreiking van de Bonifatiusspeld aan Wil Bekkering. Zij is directielid van de Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum en woont in Harderwijk.

Jorritsma verdedigt desgevraagd de keuze van het college van b en w om Bekkering tot winnaar uit te roepen. De speld is volgens haar al één keer eerder naar een niet-Almeerder gegaan. Jos Joosen uit Laren kreeg die in 1999. Op de gemeentelijke site staat per abuis dat de onderscheiding naar een inwoner moet gaan. Daar moet volgens Jorritsma 'burger' staan.

Ook vinden critici dat de inzet van Bekkering voor de stad bij haar baan horen. De burgemeester stelt dat de speldwinnaar zich ook onbaatzuchtig voor de stad inzet. Bekkering zelf laat weten blij te zijn met de waardering.

reacties (4)

 • Baffo

   

  Waarom geeft de gemeente een prijs met een Rooms-Katholiek tintje. Is dat vanwege sponsoring? Ik dacht namelijk altijd dat het gebruikelijk was om Kerk en Staat gescheiden te houden? In Almere dus niet

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik kan mij niet voorstellen dat zij hem inlevert, zij vind waarschijnlijk dat zij hem wel verdiend heeft.

  reageer
 • zento

   

  kan mij niet voorstellen dat er per ongeluk inwoner is gebruikt ipv burger. maar goed mevr Bekkering zal hem verdiend hebben dus de waardering is op zijn plaats de keuze blijft discutabel

  reageer
 • sjon

   

  Als ik Bekkering was zou ik hem inleveren nu het lijkt dat het politiek niet wordt gedragen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert