"Ryanair heeft interesse in Lelystad Airport"

LELYSTAD
Vliegtuigmaatschappij Ryanair heeft interesse om te vliegen vanaf Lelystad Airport. Dat zegt commercieel directeur Kenny Jacobs in het Financieele Dagblad.

Volgens Jacobs onderhandelt Ryanair met Schiphol over vluchten die vertrekken vanaf zowel Schiphol Airport als de nog aan te leggen luchthaven in Lelystad. Ryanair zou de meer zakelijke bestemmingen willen laten vertrekken van Schiphol en de vakantievluchten vanaf Lelystad. Over aantallen vliegtuigen is niet gesproken.

Ryanair is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die interesse toont in Lelystad Airport. Eerder gaven Transavia en Corendon ook al aan interesse te hebben in Lelystad Airport.

reacties (34)

 • Karel

   

  Lelystad wordt hier zeker bij betrokken! Alle passagiers worden met bussen naar het station van lelystad gebracht. bij eventuele uitbreiding overweegt de NS lelystad zuid uit te breiden. En verleging van het spoor gaat nooit gebeuren dit kost ze te veel geld en heeft geen tot nauwelijks effect! Lelystad krijgt nu ook een haven voor cruiseschepen. dubbele winst zie ik hier!

  reageer
 • Maartje

   

  niet waar. Alleen om de goedkope woningen. Al 37 jaar geleden stond vast dat er eventueel een grote luchthaven zou komen

  reageer
 • Bart

   

  Dan zal ik je even wakker schudden. Er gaat een snelle Intercity Direct rijden via Brussel - Antwerpen - Rotterdam - Den Haag - Schiphol - Amsterdam - Lelystad. Deze trein raast keihard langs Almere en stopt daar niet.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Hallo 'jampie' Werkplekkenverplaatsing zal je denk ik bedoelen? En dan, wat dacht je van het volgende 'verhaaltje?' (Geldt natuurlijk niet alleen voor Lelystad e.o.) < Zoals de meeste ochtenden, nadat ik mezelf had opgefrist, ging ik datgene doen wat ik mijzelf, al voor het opstaan, had voorgenomen. Ik begaf me naar buiten en vermengde me met alle andere gewassen(en) om mezelf vervolgens systematisch te laten besproeien, met een sluipend gif, door frequent overvliegende werkgelegenheid. > J.C.

  reageer
 • bas

   

  sure; iedereen kiest er voor om in plaats van Schiphol in Lelystad te gaan werken... medewerkers uit Rotterdam ook??? Tuurlijk komen er duizenden banen bij

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans v veen

   

  Klopt als een bus, de banen verplaatsen zich van schiphol naar lelystad, werknemers werken ipv schiphol op lelstad het leverd per saldo geen extra arbeidsplaatsen, alleen de evt aanleg leverd tijdelijk banen op, daarna absoluut geen extra werkgelegenheid, puur verplaatsen van banen

  reageer
 • david

   

  "Ryanair is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die interesse toont in Lelystad Airport. Eerder gaven Transavia en Corendon ook al aan interesse te hebben in Lelystad Airport." ik dacht dat er volgens vele geen enkele maatschappij geintresseerd was in lelystad?en dezelfde mensen beweren ook dat er geen werkgelegenheid zal komen........we zullen zien.

  reageer
 • willem

   

  Een vliegveld gaat echt de problemen van werkloosheid niet oplossen.Al jarenlang wordt dit gepredikt .Dit leidt tot een zeer afwachtende houding onder anderen van de politiek, Volgens mij is er veel meer werkgelegenheid te vinden in toerisme recreatie schone energie en woningbouw. Laat deze ontwikkelingen nu juist niet gebaat zijn bij een uitbreiding.

  reageer
 • Johan B

   

  RyanAir kan helemaal niet naar Lelystad. Dat voorrecht is alleen voor maatschappijen die nu al op Schiphol vliegen. Dat heeft de Tweede Kamer zo bepaald.

  reageer
 • bart

   

  ik bespeur jaloezie?

  reageer
 • Henk

   

  De enige banen die dit opleveren zijn banen op het vliegveld en bij Rijkswaterstaat voor aanleg van een 3 baans weg naar Lelystad. Laten we wel wezen, de vakantieganger stapt in zijn auto vanuit Nederland en rijdt over de A27/A6 naar het vliegveld en gaat op vakantie. Niemand die stopt niet in Lelystad om te shoppen (duur parkeren in het centrum zeker...), want wie gaat er shoppen in Amsterdam als je naar Schiphol moet? Kortom de A6 wordt in de nacht drukker door de vakantie vliegtuigen die vroeg vertrekken en er komen wat extra mensen te werken op het vliegveld... Verder levert dit echt niks op, naja natuurlijk extra geluid en risico...

  reageer
 • Patrick

   

  Zelf ben ik 31 jaar geleden naar Lelystad verhuisd vanwege rust en ruimte. Nu krijg je het vliegveld die je strot geduwd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Ryanair zou de meer zakelijke bestemmingen willen laten vertrekken van Schiphol en de vakantievluchten vanaf Lelystad." In gedecodeerd Nederlands: klanten waar geld aan te verdienen valt vliegen vanaf Schiphol, en het lowcost-vee vertrekt vanaf een tweederangs veldje achteraf in de polder.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik kan me geen vliegramp met Ryanair voor de geest halen? Wel van de grote maatschappijen KLM en Martinair.

  reageer
 • hink

   

  das mooi op de fiets naar diblin

  reageer
 • Andree

   

  Ryan air moet beslist buiten de deur gehouden worden. Die brengen werkelijk niets voor de vliegvelden en regio's waarop zij vliegen. Het kost alleen maar geld om die te ontvangen. Dit kun je zo overal horen van de instanties rond bestaande vliegvelden.

  reageer
 • Hans

   

  Lelystad blijf ook met een eventueel uitgebreid vliegveld een slaapstad. Het vliegveld ligt te ver van de stad en het lijkt mij handig om vanaf Almere een extra spoorlijn te laten leggen, rechtstreeks naar de luchthaven. Kan Lelystad blijven slapen

  reageer
 • wilma

   

  wanneer gaat de eerste vlucht naar een zonnige bestemming????

  reageer
 • Tom

   

  "Er vliegen nu al grote vliegtuigen laag over Biddinghuizen met bestemming Lelystad Airport".... Vertel Kees, hebben ze in het geheim toch de baan verlengd bij Lelystad Airport? Of kunnen er nu gewoon al grote vliegtuigen landen en is uitbreiding van die baan helemaal niet nodig?

  reageer
 • kees d.

   

  Helemaal mee eens! Er vliegen nu al grote vliegtuigen laag over Biddinghuizen met bestemming Lelystad Airport en dan hoor je niemand klagen. Maar als er een berichtje over de ontwikkeling van Lelystad Airport wordt geplaatst staan de grote klager met z'n allen op. De provincie en de omliggende gemeentes kunnen er alleen maar beter van worden.

  reageer
 • Joop

   

  Yess! Met de stadsbus naar het vliegveld en zo het vliegtuig in. Ik heb er nu al zin in!

  reageer
 • Herman

   

  Goed plan.

  reageer
 • Ash

   

  Ach gossie! Moet je alweer voor iets betalen. Je houdt bijna geen cent meer over. Hoe ga je straks nog op vakantie. Ooh wacht een vliegveld met prijsvechters is je achtertuin. Geen akelige parkeer/vervoerskosten e.d. Wat een opluchting opeens. Achter de wolken vliegt een Ryanair.

  reageer
 • Riek

   

  Mooi laat maar komen en liever vandaag dan morgen,goed voor slaapstad Lelystad,,mensen wordt wakker

  reageer
 • Dirk

   

  Laten we niet te vroeg juichen of klagen. Er zijn besprekingen gaande. Er is wellicht interesse. Pas als er een handtekening staat is het definitief. En gelet op het dossier en de druk op kosten kunnen we alleen nog maar afwachten. Klagen heeft per definitie geen zin.

  reageer
 • Ikke

   

  Laat maar lekker komen en snel ook! Neem bestemmingen mee naar Frankrijk waar al die tweede huizenbezitters dan heerlijk voordelig naar toe kunnen vliegen! Top ik wacht er al heel lang op.

  reageer
 • MKM

   

  Nee hoor, voor mijn eigen vakantieplezier.

  reageer
 • Piet

   

  Zeker met Ryanair. Die zoeken constant de grenzen van de veiligheidsmarges op om voordeliger uit te zijn. Ik hoop dat de provincie de rampenplannen goed op orde heeft.

  reageer
 • D.Peeters

   

  Nee, dankzij een ander zijn vakantieplezier, gaat Lelystad en dus ook haar inwoners profiteren, want dit gaat economisch gewin opleveren. Vliegtuigen maken allang niet meer zoveel lawaai als 10/15 jaar geleden. En dat economisch gewin heeft Lelystad hard nodig.

  reageer
 • Bart

   

  nou enoooooooorme ellende. Waar heeft u het eigenlijk over?

  reageer
 • HM

   

  Maar uiteraard willen die maatschappijen alleen komen als er flinke subsidies (kortingen op startgeld) gegeven worden. Dat zijn de onderhandelingen. De gemeente en provincie zijn dan al zo ver dat ze niet meer terug kunnen. Oftewel de belastingbetaler betaalt ervoor om die maatschappijen goedkoop te laten vliegen. Gaat het niet zo op elk regionaal vliegveld waar politici grootheidswaanzin hebben?

  reageer
 • jampie

   

  Altijd dat eeuwige geklaag, denk ook eens aan de werkgelegenheid en de economie

  reageer
 • Barockgek

   

  Plannen voor realisatie voor de aanleg van een luchthaven in de polder zijn tenminste 20 jaar oud, Per definitie betekent dat, dat de meeste bewoners van dit gebied de gelegenheid hebben gehad een weloverwogen keuze te maken om zich hier al dan niet te vestigen. Kortom: nu (zelfs zonder gerealiseerde luchthaven) al klagen? waarom dan in de polder gaan leven en wonen?

  reageer
 • frank

   

  dus voor een ander zijn vakantie plezier zitten wij straks met de elende

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert