NOP wil niet meer opdraaien voor alle risico's HVC

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder wil niet langer financieel garant staan voor alle bedrijfsactiviteiten van afvalverwerker HVC. Noordoostpolder heeft al geruime tijd een overeenkomst met het Noord-Hollandse bedrijf voor het ophalen en verwerken van huisvuil. De gemeente is ook aandeelhouder van HVC.

Aanvankelijk exploiteerde HVC alleen een grote verbrandingsoven, maar de laatste jaren steekt het bedrijf ook geld in bijvoorbeeld windparken. Noordoostpolder wil niet opdraaien voor de eventuele verliezen op zulke activiteiten. Burgemeester en wethouders willen ook meer inzicht in de risico's bij nieuwe investeringen en genoeg tijd krijgen om belangrijke besluiten met de gemeenteraad te bespreken.

Noordoostpolder gaat HVC schriftelijk meedelen dat de gemeente van de volledige aansprakelijkheid af wil. Dat gebeurt zodra de gemeenteraad daarmee heeft ingestemd.

reacties (7)

 • Iemand die wel zijn verstand gebruikt

   

  Toch wel grappig, eerst ga je als aandeelhouder toestemming geven om te investeren in windparken en dan ga je nu zeggen dat je niet voor de eventuele verliezen op wilt draaien.

  reageer
 • Ja zo heel af en toe komt B&W met een goed voorstel. Maarreh... we zijn toch zo gek op investeren in windenergie? Nu ineens risicovol?

  reageer
 • Hannes

   

  Het is ook een uit de hand gelopen project. Wat het straatbeeld niet ten goede komt. Zomers een stinkende straat waar de muizen en de kraaien zegevieren.

  reageer
 • Simpel

   

  HVC zegt dat andere activiteiten bedrijf gezond zullen houden en dat garantie daarvoor nodig is. B&W zullen HVC verhaal binnenkort ook wel geheim verklaren.

  reageer
 • Tom

   

  de vraag is of uitbreiding van aktiviteiten van HVC onder de garantieregeling vallen. En de kans is groot dat dat niet zo is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Simpel

   

  De NOP staat garant voor €14 mln. en de bank van HVC zal niet accoord gaan met het terugtrekken van de garantie.

  reageer
 • KC

   

  Lelystad zou ook het contract met HVC op moeten schorten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert