Undercover-agent ingezet in moordzaak Tessa

FLEVOLAND
In de moordzaak van Tessa van Bokhorst uit Swifterbant is een undercover-agent ingezet. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een zogeheten pro forma-zitting in de rechtbank in Lelystad. Op 19 oktober vorig jaar werd het lichaam van de 18-jarige Tessa aangetroffen op camping Het Bosbad in Emmeloord. Haar hoofd zou volgens het OM zijn ingeslagen met een steen. Daarna werd het vakantiehuisje waarin ze verbleef in brand gestoken.

Een 35-jarige Urker zit vast op verdenking van moord. Er is DNA van de man gevonden. Omdat de verdachte ontkent betrokken te zijn bij de zaak heeft het OM een undercover-agent ingezet. Volgens de advocaat van de verdachte is geprobeerd hem een bekentenis te ontlokken. De advocaat twijfelt of dit zware middel gerechtvaardigd is, omdat er ook al DNA-bewijs is.

De verdachte blijft voorlopig vastzitten. Zijn advocaat heeft niet om schorsing of opheffing van de voorlopige hechtenis gevraagd.

reacties (7)

 • None

   

  De nabestaanden hebben het moeilijk, en iedereen die om tessa gaf. Het is gewoon dat de dader boven water moet komen en een zware straf mag krijgen !! Ik hoop dat hij goed word aangepakt. En dat we ook tehoren krijgen, waarom hij het heeft gedaan. Want het is nogsteeds zo onduidelijk waarom het is gebeurd.

  reageer
 • urker

   

  geen middel te zwaar om de waarheid te horen, afschuwlijk wat er is gebeurd, hopelijk wordt de dader zwaar gestraft, veel kracht en sterkte voor de nabestaanden

  reageer
 • punt

   

  helemaal mee eens!

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Wens de nabestaanden heel veel kracht en sterkte toe!

  reageer
 • WvdV

   

  Middel te zwaar? Tessa wordt voor altijd gemist, dat is pas zwaar. Afschuwelijk om te lezen wat Tessa heeft mee moeten maken. Nog bijna dagelijks in mijn gedachten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Iemand die zo koelbloedig omgaat met het leven van een ander dient niet vrij rond te lopen. Daarnaast vraag ik me af wat de reden van deze moord is geweest, was hij bang dat Tessa ergens over zou gaan praten?

  reageer
 • A.

   

  Middel zou te zwaar zijn? niks is te zwaar om de waarheid boven te krijgen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert