Undercover-agent ingezet in moordzaak Tessa

FLEVOLAND • Wo 28 januari 2015 | 16:25 • Woensdag 28 januari 2015 | 16:25
In de moordzaak van Tessa van Bokhorst uit Swifterbant is een undercover-agent ingezet. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een zogeheten pro forma-zitting in de rechtbank in Lelystad. Op 19 oktober vorig jaar werd het lichaam van de 18-jarige Tessa aangetroffen op camping Het Bosbad in Emmeloord. Haar hoofd zou volgens het OM zijn ingeslagen met een steen. Daarna werd het vakantiehuisje waarin ze verbleef in brand gestoken.

Een 35-jarige Urker zit vast op verdenking van moord. Er is DNA van de man gevonden. Omdat de verdachte ontkent betrokken te zijn bij de zaak heeft het OM een undercover-agent ingezet. Volgens de advocaat van de verdachte is geprobeerd hem een bekentenis te ontlokken. De advocaat twijfelt of dit zware middel gerechtvaardigd is, omdat er ook al DNA-bewijs is.

De verdachte blijft voorlopig vastzitten. Zijn advocaat heeft niet om schorsing of opheffing van de voorlopige hechtenis gevraagd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel