Politiek NOP blij met breuk Provast

NOORDOOSTPOLDER
De politiek in Noordoostpolder is blij met de breuk met projectontwikkelaar Provast. Het college van burgemeester en wethouders wil niet verder met Provast omdat het de projectontwikkelaar niet lukt om een belegger te vinden voor het nieuw te bouwen centrum op De Deel in Emmeloord.

De lokale politiek is vooral verheugd dat er nu een nieuw plan wordt gemaakt in samenspraak met de ondernemers en de bevolking. Het plan van Provast zou te groots van opzet zijn.

Oppositiepartij ONS wil wel dat het college verantwoording aflegt. Door de breuk met Provast ontstaat er namelijk een gat van 9 miljoen in de begroting dat nog gedekt moet worden.

reacties (18)

 • teun nijdam

   

  dag polderaar je zit er met 25 jaar toch echt naast, het was meen ik de CU/SGP die in 1994 met een motie kwam om wat met de Deel te doen. Maar het blijft een droevige vertoning om na 20 jaar discussie met voor en tegen standers nu eenzijdig het contract met Provast op te zeggen,die het tot nu niet lukte na afhaken belegger(Alterra) in 2014 een nieuwe te vinden,om te gaan beleggen in het sterk afgezwakte plan(planB). En als ik dan lees dat er een moedige stap is gedaan,weer anderen spreken over blijheid van de politiek,mijn blijheid heeft op dit moment nog niet de overhand. Laten we eerst de reactie van Provast op de verzonden brief van 3 febr afwachten,dan de rekening opmaken en dan pas de conclusie trekken of er enige sprake van blijdschap te bespeuren valt.

  reageer
 • kritiesj

   

  De politiek is blij. Ja een kinderhand is gauw gevuld. Deze slappe houding van de politiek heeft al 9 miljoen gekost. Dan ben je toch blij, want het had zomaar 20 miljoen kunnen zijn. Ach al hadden we verkiezingen voor de gemeenteraad ook dan zal er niets veranderen. Want het bestuur in de Noordoostpolder is al jaren een lachertje. Vandaar dat ze blij zijn.

  reageer
 • S vreeke

   

  Ik zal alvast wat geld achteruit leggen voor gemeente heffingen want die zullen wel omhoog gaan.

  reageer
 • Politiek NOP blij!

   

  9 miljoen is bedrag wat de gemeente geleend heeft voor het oppoetsen van de lange nering, parkeerplaatsen er achter en de paardenmarkt. De vastgoedeigenaren en winkeliers in de lange nering zijn de lachende derde. Alles opgefrist, rekening naar de burgers van de nop.

  reageer
 • winkelpubliek

   

  als er maar wel een v & d komt dan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • IK

   

  Wat heeft de sloop van de deeltjes gekost? De aankoop en sloop van het arbeidsbureau? Ook al die kosten moeten worden meegenomen in dit verhaal! Dat de politiek blij is met de breuk met Provast is makkelijk te verklaren, hebben ze een zondebok om de schuld van hun eigen falen op te schuiven!!

  reageer
 • Politiek NOP blij!

   

  Tel daar de 3 miljoen bij op voor het andere centrum project poldertoren en je komt zo uit op een bedrag van minimaal 12.000.000. Ruim E 600 per huishouden is de voorlopige tussenstand, schandalig dat men nu blij is. Moet je overigens als privé persoon of ondernemer eens proberen, heel veel geld uitgeven wat je misschien in de toekomt retour gaat ontvangen zonder deugdelijk contract. Elke bank of geldschieter lacht je vierkant uit.....

  reageer
 • kees

   

  He wat jammer nou. Ik had mij al zo verheugd op de luchtbrug van de poldertoren naar Babel. Vanuit de politiek krijgen wij nu de Babylonische spraakverwarring over ons heen gestrooid.

  reageer
 • IK

   

  Er zit een gat in de begroting van 9 miljoen, is het ook duidelijk waar dit gat uit bestaat? Zijn de totale kosten (dus alle uitgaven die al zijn gedaan zoals de lekke toren, sloop gebouwen enz. enz.) niet al vele malen hoger? Kan OF dat eens uitzoeken, dus wat heeft het de inwoners tot nu toe al gekost dat er geen centrum in Emmeloord is.

  reageer
 • jk

   

  ben nu alleen bang dat nu andere wethouders hier graag hun stempel op willen drukken...

  reageer
 • peter

   

  Negen miljoen? Het is vele malen meer. Alle uren welke ambtenaren, politici etc er aan besteed hebben loopt ook in de vele miljoenen. Alles opgeteld schat ik dat het per inwoner ( 45000) € 350,-- euro heeft gekost. En dat boor een luchtkasteel. Hoe ga je dat uitleggen aan de inwoners??? Graag voor de verkiezingen..

  reageer
 • Espelaar

   

  Nu net doen alsof 'de politiek' opeens het licht gezien heeft. Inwoners roepen al jaren hetzelfde. Maar goed... Nu maar even snel doorpakken!

  reageer
 • Dronten

   

  Waarom 9 mln kwijt als Provast niet doet wat ze zouden moeten doen? En ook hier in de gemeente Dronten gaat niet altijd alles goed; 2 mln aan premies niet betalen bijvoorbeeld.

  reageer
 • Frans

   

  allemaal onbetrouwbare figuren !

  reageer
 • R.H.

   

  Juist ter verantwording!!!.opstappen!!!

  reageer
 • jos

   

  Die negen miljoen betalen wij, de inwoners van de nop

  reageer
 • Zelf reflectie??

   

  Jammer dat deze partijen nu in openbaarheid dit verkondigen . Al een lange tijd keurde men het achterkamertjes politiek goed. Vanwaar die blijdschap ????

  reageer
 • Polderaar

   

  Joepie kunnen de belastingen weer verhoogd worden. Politiek in de nop een latertje. 25 jaar praten over een plein in het centrum, conclusie, het was niets, het is niets en het zal nooit wat worden. Politiek bedankt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert