Raad van State wil meer gegevens over bypass IJssel

DRONTEN
De Raad van State geeft de provincie Flevoland, Kampen en het Ministerie van Economische Zaken nog 3 maanden de tijd om de vergunningen aan te passen voor een bypass van de IJssel. Tot die tijd kan de hoogwatergeul Reevediep niet worden aangelegd.

Door de bypass tussen het Drontermeer en Kampen wordt een deel vernietigd van het leefgebied van beschermde vogels als de grote karekiet en de roerdomp. Volgens de Raad van State mag dat alleen als wordt aangetoond dat de bypass van groot openbaar belang is. Hier krijgen de overheden nu twaalf weken de tijd voor, daarna wordt er opnieuw naar de vergunningen gekeken.

De hoogwatergeul ten zuiden van Kampen, moet de IJssel met het IJsselmeer verbinden en voert bij hoogwater extra water af. Gevolg hiervan is dat de Vossemeerdijk bij Dronten verhoogd zou moeten worden.

De Raad van State heeft de bouw van een nieuw dorp met de naam Reeve ook afgewezen. In dat dorp hadden 1.300 woningen en 1.100 ligplaatsen voor boten moeten komen maar volgens de Raad van State is er op dit moment geen behoefte is aan nieuwbouw.

Lees hier de uitspraak van de Raad van State.

reacties (3)

 • Rogier de Groot

   

  Terecht dat de woningbouwplannen afgewezen zijn. Echter de geul moet wel komen. De IJssel vormt bij een trechter. Om die reden is deze geul noodzakelijk. Tegenstanders raad ik aan om eens de situatie van 1995 te bekijken. Het scheelde niet veel, of de boel was onder water gelopen.

  reageer
 • pionier

   

  blijkbaar toch nog enige realiteitszin. belachelijk plan dat tientallen miljoenen belastinggeld kost. Welke voordelen biedt dit plan? Kampen heeft een prima hoogwater bescherming.

  reageer
 • Bas

   

  De Raad van State is duidelijk geen vriend van Dronten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert