Bewoners opgelucht dat bouw flat van de baan is

ALMERE
Bewoners van de wijk de Hoekwierde in Almere Haven zijn opgelucht dat de plannen voor een nieuw appartementencomplex in de wijk van de baan zijn. Zo'n vijf jaar lang hebben ze geprotesteerd tegen de komst van de flat.

Donderdagavond schaarde een meerderheid van de gemeenteraad zich achter een alternatief plan van Leefbaar Almere om op andere plekken in Haven te zoeken naar bouwlocaties. Op die manier kan geld gevonden worden voor het mislopen van inkomsten van de grondexploitatie.

De acht verdiepingen hoge flat zou vlakbij de dijk gebouwd moeten worden, bij het Hoekwierdepad en de Blikveldweg. Volgens de bewoners ligt daar een klein natuurgebied dat door vrijwilligers wordt onderhouden. Bovendien zou er helemaal geen behoefte zijn aan de extra woonruimte. De bewoners, verenigd in een stichting, hadden zelfs voorgesteld om het stuk grond voor de flat zelf te kopen. Dat is nu niet meer nodig.

De gemeenteraad zal volgende week tijdens de Politieke Markt definitief instemmen met de plannen van Leefbaar Almere.

reacties (19)

 • -Z-

   

  Aha, nu komt er duidelijkheid ! .W. is dus van ''not in my backyard'' ?! Of bied je nu grond aan waar jij op uitkijkt ? Nooit oplossingen, altijd open deuren of open geklets bij je. Ken je dat plekje eigenlijk wel ? Of ga je net als Leefbaar straks de bewoners van nieuwe bouwplekken ineens vertellen dat ''bouwen bij Almere hoort, dat die plannen er al jaren liggen, dat mensen in hun buurt moeten kunnen doorstromen, dat er gecompenseerd wordt etc '' ? Want alleen Hoekwierde bewoners willen geen flat he, de rest van Almere kan niet wachten tot de bouw naast hen begint. Toch .W. ?

  reageer
 • Jos

   

  Zelfbeheer... je kunt natuurlijk niet overal verstand van hebben.

  reageer
 • IJsvogel

   

  En de ijsvogel hebben ze tussen de hoek- en kornwierde domweg van hun habitat verjaad... Een stukje natuur voor hun eigen ogen kapotgemaakt... Egoïstisch gedrag... BAH

  reageer
 • Nico

   

  Capitulatie voor de paupers. Nee, daar winnen we prijzen mee.

  reageer
 • Patrick

   

  @Ezelina. Gezellig druk daar in de Hoekwierde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Theo Keijzer

   

  Er is volgens mij nog niets van de baan. Er is alleen wat tijd gewonnen. Het alternatief is er nog niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Al die zuurpruimen die hieronder hun afgunst nauwelijks kunnen beteugelen zou ik wel eens willen horen piepen als er in de groenstrook naast hún huis een flat van 8 etages gebouwd zou gaan worden, zodat hun tuin voortaan niet op het groen maar op de balkons van de overburen uitkijkt - en andersom.

  reageer
 • Flip

   

  @Elzelina, "Prijs op prijs"? En "half Nederland is komen kijken" naar dit 'natuurgebied'? Joh, vertel.

  reageer
 • Sander

   

  Dat is dan per definitie beter dan de anti-reclame die de serie Nieuwe Buren was, of zelfs de reclames over Almere. Dan liever iets dat de gemeentegrenzen niet verlaat, en zo hoort het totdat de stad zijn zaken op orde heeft.

  reageer
 • Gerrit

   

  Verklaar je nader. Dit nieuws komt niet verder dan de gemeentegrenzen volgens mij en is daarmee dus geen promotie voor de stad.

  reageer
 • Elzelina

   

  Dat doet de hoekwierden al heel lang, ze winnen met dit project prijs op prijs. Half Nederland is al wezen kijlen

  reageer
 • Elzelina

   

  Mochten we die maar betalen. Er is nu al 17000 euro ingezameld om het zelf aan te kopen.

  reageer
 • Jos

   

  De gemeente is in de fuik van het zogenaamde "zelfbeheer" van de inwoners van de Hoekwierde gezwommen. Veel praatjes, het werk tegen vergoeding door wijkbewoners laten uitvoeren en vervolgens alles zelf willen bepalen. Daar krijgen we nog veel meer last van.

  reageer
 • grondstof

   

  Zij wilden desnoods de grond kopen, blijkbaar draagkrachtige buurt die geen flats willen. Bij de burgemeester in de buurt komt er ook geen flat terwijl die er niet eens grond voor hoeft te kopen. De flat zal nu wel bij de Kimwierde komen daar is de draagkracht en stuk minder en kunnen de bewoners de bouwgrond niet opkopen.

  reageer
 • Elzelina

   

  Waar staat de Velden vol mee? Je moet zelf eens gaan kijken of beter nog meewerken op een van de werkochtenden. Kijk maar wanneer op de hoekwierde site

  reageer
 • Flip

   

  Helemaal eens. Natuurgebied? Hou toch op. Gewoon extra stukje achtertuin, en ze willen liever iets in andermans achtertuin dan iets in de buurt van hun eigen achtertuin. Voldoende ruimte daar, en voldoende mensen die geinteresseerd zijn er te wonen.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Een zootje wildgroei in het plantsoen blijkt ineens een natuurgebied? Leefbaar komt voornamelijk uit Haven met zijn kwaaie blanken bejaarden? Gewoon bouwen die toren. De Velden staat er ook vol mee en het braakliggend terrein hoort gewoon bij de Velden. Ga er maar van uit dat B&W zijn taak zal weten.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Tja, bij die andere plekken wonen de mensen van de Hoekwierde niet. En dan kan het makkelijk. Reken maar dat het elders ook niet lukt en dat over een paar jaar die nieuwbouw er gewoon zal komen. Net als elders. En waarom ook niet. Betalen de Hoekwierders extra ozb voor de braakliggende grond en niet gebouwde woningen?

  reageer
 • Sander

   

  Grappig, dit promoot de stad een stuk beter dan ''city marketing almere''

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert