Bewoners opgelucht dat bouw flat van de baan is

ALMERE • Vr 13 februari 2015 | 0:03 • Vrijdag 13 februari 2015 | 0:03
Bewoners van de wijk de Hoekwierde in Almere Haven zijn opgelucht dat de plannen voor een nieuw appartementencomplex in de wijk van de baan zijn. Zo'n vijf jaar lang hebben ze geprotesteerd tegen de komst van de flat.

Donderdagavond schaarde een meerderheid van de gemeenteraad zich achter een alternatief plan van Leefbaar Almere om op andere plekken in Haven te zoeken naar bouwlocaties. Op die manier kan geld gevonden worden voor het mislopen van inkomsten van de grondexploitatie.

De acht verdiepingen hoge flat zou vlakbij de dijk gebouwd moeten worden, bij het Hoekwierdepad en de Blikveldweg. Volgens de bewoners ligt daar een klein natuurgebied dat door vrijwilligers wordt onderhouden. Bovendien zou er helemaal geen behoefte zijn aan de extra woonruimte. De bewoners, verenigd in een stichting, hadden zelfs voorgesteld om het stuk grond voor de flat zelf te kopen. Dat is nu niet meer nodig.

De gemeenteraad zal volgende week tijdens de Politieke Markt definitief instemmen met de plannen van Leefbaar Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel