"Interne controle gemeente faalde bij belastingblunder"

DRONTEN • Wo 18 februari 2015 | 23:02 • Woensdag 18 februari 2015 | 23:02
De interne controle van de gemeente Dronten heeft gefaald. Dat zeggen collegepartij Leefbaar Dronten en oppositiepartijen ChristenUnie en GroenLinks. Zij reageren daarmee op de belastingblunder van twee miljoen euro en de uitleg van het college van burgemeester en wethouders.

Begin dit jaar bleek dat Dronten al sinds 2011 geen premies voor haar personeel aan de Belastingdienst heeft afgedragen. De gemeente vindt dat haar accountant PWC de fout had moeten opmerken. Maar die zegt dat er geen opdracht is gegeven om dat deel van de salarisadministratie te controleren.

Volgens Raet, het bedrijf dat het computerprogramma levert aan Dronten, kan er geen sprake zijn van een ongeluk. Er zijn diverse veiligheidsmaatregelen ingebouwd die ervoor zorgen dat een wijziging in het computerprogramma alleen bewust kan worden gedaan.

De gemeenteraad van Dronten vergadert donderdagavond over de belastingblunder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • Ilse

    Do 19 februari 2015 Donderdag 19 februari 2015

  Het is veel interessanter om uit te vinden hoe het kan dat bij controle deze fout niet achterhaald is. Wethouder Bleeker stond ook gelijk al met zn vingertje te wijzen naar een medewerker die het fout gedaan heeft. Kansloos en ronduit schandalig natuurlijk. Hij blijft verantwoordelijk en het had hem gesierd als hij de verantwoordelijkheid gewoon gelijk op zich genomen had. Als ik van te voren geweten had dat die man wethouder zou worden had ik zeker weten nooit op het CDA gestemd. Maar goed, ik dacht ook dat Engelvaart niet meer terug zou komen en die boef zit er ook nog steeds.

  reageer
 • sjoerd

    Do 19 februari 2015 Donderdag 19 februari 2015

  Er heeft iemand aan knoppen gezeten waar hij vanaf moest blijven. Helaas zijn de toenmalige ( 3 jaar geleden) ambtenaren niet meer in dienst. Maar het lijkt mij heus wel mogelijk te achterhalen wie dit destijds heeft gedaan. Maar zoals zo vaak wenst men dit niet prijs te geven, zodat men het kan afschuiven..Niemand is verantwoordelijk, dat is de remedie...

  reageer
 • Andreee

    Do 19 februari 2015 Donderdag 19 februari 2015

  Men kan zich wel druk maken als oppositie. Maar het geld moet toch afgedragen worden. Of denkt men dat iemand anders het zal doen en dat het geld voor de gemeente blijft?

  reageer
 • Pionier

    Wo 18 februari 2015 Woensdag 18 februari 2015

  Wellicht een poging de cijfertjes er beter uit te laten zien als dat ze in werkelijkheid waren/zijn. Men moet maar op de hoogte zijn van dit soort "truukjes". Het is naar mijn inziens ook niet zomaar een beslissing,wie op het gemeentehuis zou nou van zulke manipulatieve tactieken weet hebben laat staan ze durven toepassen. Men laat alles uitzoeken door externe bureau's.. Kan hier nu de regering niet es de boel laten uitzoeken??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert