Weer financiële tegenvaller voor Dronten

DRONTEN
Gemeente Dronten heeft vorig jaar bijna 300.000 euro meer uitgegeven aan het leerlingenvervoer dan verwacht.

Er was geen rekening gehouden met het vervoer van leerlingen naar hun stage-adres, een stijging van de verzekeringskosten en hogere brandstofkosten. Ook hebben meer scholieren de duurdere trein moeten nemen toen busritten uitvielen.

De gemeente wilde eigenlijk zo'n 375.000 euro bezuinigen op het leerlingenvervoer.

reacties (20)

 • Marie

   

  Ik heb zelf een kind dat met een busje meegaat. Ik had erg graag gehad dat ze zelf naar school zou kunnen gaan., dit gaat niet lukken. Ik zou wel een eigen bijdrage willen geven, dat moesten wij vroeger ook toen mijn zoon op het SBO zat. Dat vind ik niet meer dan logisch. Als je kind naar normaal onderwijs gaat betaal je ook buskosten.

  reageer
 • oud dronten

   

  dat is mij ook opgevallen, busjes naar kampen zijn ook niet vol

  reageer
 • Erwin

   

  Politiek & Dronten, ...wat een puinhoop! - Poort van Dronten, veel kosten geen inkomsten - Businesszone Delta, ...alleen maar leegstand - Leegloop in het winkelcentrum - De Soap Frank patat - Diverse bezwaarcommisies, waarbij de gemeente het onderspit delft en niet thuis geeft! - Verschralen van het busvervoer sinds de komst van de Hanzelijn - 2 miljoen wordt over het hoofd gezien? ...dit is vervolgens de schuld van de accountant (PWC)? -Het door de strot duwen van de term "Dronterland!", Er is GEEN Dronterland! Bestuur van de gemeente Dronten, ...WE ZIJN KLAAR MET JULLIE!

  reageer
 • h.e

   

  heb zelf op speciaal onderwijs gezeten in lelystad.. ging met openbaar vervoer. maar er gingen er ook een aantal met taxibusjes vanuit dronten .. ELK KIND EEN APART BUSJE..

  reageer
 • Tim

   

  zoveel kosten hebben ze niet eens extra. Ze krijgen PGB en hun kind gaat logeren in een speciale opvang. De kosten worden betaald via PGB. PGB is dus belasting geld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  schandaal na schandaal na schandaal en het meest verbazingwekkend is nog dat we met dezelfde "equipe" rustig zitten af te wachten wat het volgende SCHANDAAL zal zijn......

  reageer
 • ik

   

  mee eens

  reageer
 • Maaike

   

  Hier ben ik het tot op zekere hoogte wel mee eens. Veel ouders met een kind op met name voortgezet onderwijs zijn ook geld kwijt aan bijvoorbeeld de kosten van de fiets. Mits de kosten niet hoger zijn dan de kosten die normale schoolkinderen zouden hebben als ze gewoon zelf naar school konden gaan. Een kind met een handicap geeft al genoeg extra kosten waar ook jouw riant verdienende zwager mee te maken heeft.

  reageer
 • Maaike

   

  Voor de mensen die denken dat die kindertjes niet meer een stukje kunnen fietsen: het gaat hier o.a. om pubers die naar het speciaal voortgezet onderwijs gaan. De dichtstbijzijnde is in Lelystad, er zijn meerdere scholen en een aantal daarvan zijn lastig met het OV te bereiken. Ook zijn niet alle kinderen van die scholen in staat zelfstandig te reizen met het OV en is het in de spits veel te druk en te prikkelrijk zodat ze al overprikkeld zijn voor de les begint. Echt waar. Dat is geen aanstellerij, modeziekte of domme ouders. Zulke kinderen waren er vroeger ook. Elke klas had wel zo'n buitenbeentje. Die zette je dan vooraan in de klas, apart in een hoek of hij werd elke dag de klas uit gestuurd. Maar vroeger ging zo'n kind dan voortijdig van school om op de sociale werkplaats, de boerderij, bij de fietsenmaker of in de zaak van zijn oom te gaan werken. Tegenwoordig moet je diploma's, allerlei toetsen en startkwalificaties hebben en zijn sociale werkplaatsen grootschalig wegbezuinigd of marktgericht zodat zo'n kind daar ook al niet welkom is. Wie het beter weet hoe je zo'n kind goed passend (!!!) onderwijs kunt geven op een afstand van >20 kilometer mag het zeggen. En wie denkt dat het aan mijn gebrekkige opvoedkundige kwaliteiten ligt mag het eens een maandje van me overnemen.

  reageer
 • Ilse

   

  Dat kosten voor brandstof en verzekeringen hoger uit pakken, daar kan ik nog wel wat mee. Maar dat er geen rekening gehouden is met het vervoer naar stage adressen wil dus gewoon zeggen dat er iemand met de aanbesteding bezig is geweest die (alweer) geen verstand van zaken heeft gehad. Stages zijn GEEN onverwachte kosten, er is gewoon geen goed bestek gemaakt waar alles in heeft gezeten. Ja zo kan ik ook een halleluja verhaal ophangen dat je veel geld wil besparen met een aanbesteding. Waar ik nu wel benieuwd naar ben is of deze extra verreden kilometer, die dus blijkbaar niet in het contract hebben duurder geweest zijn? Bij een belbundel geld ook dat je meer betaald buiten je contract. Dus wat zou de gemeente kwijt geweest zijn als dit vooraf wel in het contract opgenomen was geweest.

  reageer
 • Annet

   

  Ja en geen enkele oudere kan meer voor zichzelf zorgen. Mijn oma deed zelf het huishouden , af en toe geholpen door mijn moeder. Tegenwoordig wil iedereen maar dat er meerdere keren per week gestoft en gesopt wordt op kosten van de belastingbetaler. En oma ging eens in de week naar het badhuis. Tegenwoordig klaagt men al als ze om de dag in huis gedouched worden in plaats van dagelijks. Als je vroeger ziek werd je weer beter of je ging dood. Tegenwoordig moet iedereen maar dure behandelingen krijgen. Zo kan ik nog wel wat dingen opnoemen waar ik de maatschappij (nog) geen geld kost.

  reageer
 • Dick

   

  Daar hebben ze ambtenaren voor uitgevonden. Anders zaten ze werkloos thuis.

  reageer
 • sjoerd

   

  Weer ambtenaren die niet of nooit hebben leren rekenen. Daarnaast laten de mensen het vervoer zelf betalen, waarom moet het altijd via de belastingbetaler? En het lijkt momenteel wel dat ieder kind naar een aparte school moet. Vroeger kwam dat vrijwel niet voor, en die mensen hebben onze maatschappij welvaart gebracht, terwijl de huidige generatie het graaien tot hobby heeft verheven.

  reageer
 • Ja hoor, straf degene maar weer die alles goed voor elkaar hebben om ze meer te laten betalen zoals met alles al het geval is. Iemand met een goed salaris (en bijkomende verantwoordelijkheden) houdt zo evenveel over als iemand zonder enige verantwoordelijkheden!

  reageer
 • Andree

   

  Wat is er mis met fietsen op eigen kosten binnen een straal van 10km rond Dronten?

  reageer
 • kees d.

   

  Wat een stelletje amateurs! En de gemeentelijke belastingen maar blijven verhogen.

  reageer
 • tim

   

  mijn neefje maakt ook gebruik van het vervoer. mijn zwager heeft een riante salaris.. laten ze de bijdrage zo maken naar inkomen. Hoe meer je verdient Hoe meer de eigen bijdrage

  reageer
 • Drontense

   

  Nou gaan de plannen van het meerpaalplein zeker helemaal niet door. Als de burger er maar niet voor op draait voor de zoveelste blunder. Moeten wij als burger eens doen zulke fouten maken staan ze gelijk bij je op de stoep.

  reageer
 • ED

   

  Gelukkig zijn ze wel druk met 2 miljoen uitgeven aan het Redeplein...

  reageer
 • Deetje

   

  Zucht....zucht....kunnen ze nou echt niks! Als iemand niet capabel is voor zijn werk ontsla hem dan! Er zitten daar echt mensen vreselijk te slapen schande

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert