VVD: meer vaart met opknappen De Deel

EMMELOORD
De VVD Noordoostpolder wil meer vaart maken met het opknappen van het plein De Deel in Emmeloord. In het programma Over Flevoland Gesproken van zaterdag zegt raadslid Willem Keur dat de gemeente moet laten zien dat ze ook iets goed kan doen.

Wethouder Henk Suelmann wil na het mislukken van de plannen van projectontwikkelaar Provast via een zorgvuldige procedure ondernemers, inwoners en raadsleden consulteren.
Maar Keur is bang dat dat te lang gaat duren. Hij vindt dat er over enkele weken een plan op tafel moet liggen.

Hij zegt dat hij de druk op de ketel wil houden, om te voorkomen dat de gemeente weer terecht komt in eindeloze procedures. "Het is te vaak fout gelopen", aldus Keur.

reacties (9)

 • NOPper

   

  De heer Keur is wel een beetje willeKEURig in zijn opmerkingen, kritiek etc. Was hij niet de wethouder die o.a. verantwoordelijk was voor de Poldertoren ??? Het "bodemloze put project"van Euro 4,5 miljoen !! Keur heeft dus een klomp boter op zijn hoofd van hier tot Tokyo. Ik denk niet dat Provast de beslissing van de gemeente NOP zonder slag of stoot zal accepteren. Dat wordt zo schat ik in een lange juridische strijd over miljoenen Euro's. Dus voor er iets op De Deel gebeurt / kan gebeuren zijn we 3-5 jaar verder. Opmerking van Keur is dus vooral een poging om het verlies aan kiezers te beperken.

  reageer
 • Noppertje

   

  Elke cent die uitgegeven wordt aan De Deel is weg gegooid geld als het winkelcentrum zelf niet eens grondig aangepakt wordt. Gezelliger en vooral ook beter begaanbaar ook voor mindervaliden want de panden die er nu staan voldeden misschien in de jaren 70 maar zijn niet meer van deze tijd.

  reageer
 • Zelfreflectie??

   

  Deze mijnheer verkondigde zelfs dat achterkamertjes politiek de polder groot heeft gemaakt, tijdens een raadsvergadering. Dit typische VVD gedrag is geen onbekend verschijnsel? De VVD blijkt een eigenaardige gedachte erop na te houden over maatschappelijke verantwoording.

  reageer
 • Futureline

   

  Ik hoop dat iedereen inziet dat dit wel een erg treurige afleiding- manoeuvre is. Vergeet niet dat ook de VVD verantwoordelijk is voor de besluitvorming omtrent "De Deel". En naar miljoen van de burgers te hebben verkwist, nu roepen dat het allemaal eenvoudig en goedkoop moet. Gatverdamme. Ik krijg er een vieze smaak in me bek van. Doen als of je wel even dat varkentje zal wassen. En heel goed weten dat alles volgens procedures gaat die tijd kosten en geld. Een walgelijke vertoning van deze meneer Keur. Deze man is van de zelfde partij die ons de zorg in Nederland te grabbel heeft gegooid. Een ezel stoot zich in het algemeen......

  reageer
 • pipo

   

  Willem nuchter? Wanneer?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderling

   

  Waarom die haast bij meneer Keur? Waarom niet eerst de ondernemers en bevolking goed bevragen? Dat half jaar extra maakt op die dikke 10 jaar ook niet uit. Misschien is het zo ook wel fout gelopen toen meneer Keur zelf wethouder was, ook toen te gehaast van start gegaan en kijk waar die Noordoostpolder nu voor staat. Graag even dimmen meneer Keur. Geef ons als inwoners deze kans nu eens. En hoe lang is lang bij wethouder Suelmann? 2 maanden? 3 maanden? Dat is toch niks op iets wat 20 jaar moet blijven als mooie en gewenste Deel?

  reageer
 • Ger

   

  Ik denk dat je juist een persoon als Willem Keur moet hebben om in alle nuchterheid een goede keus te maken. En geen persoon als Wouter Ruifrok. Die geeft het geld al uit voor het binnen is....

  reageer
 • bergerac

   

  Maar dat het al zo lang geduurd heeft was de heer Keur als wethouder en raadslid toch ook bij? Eerst maar afwachten wat iedereen wil denk ik.

  reageer
 • Whoknows

   

  Waarom haastige spoed, of is meneer Keur bang dat de VVD bij de volgende verkiezingen toch weer flink moet inleveren, of weet hij toevallig wel een projectontwikkelaar die dit klusje wel wil klaren. VVD vrienden onder elkaar zeg maar. Laat de gemeente maar eens goed uitzoeken wat de bevolking wilt en niet weer hap snap beslissingen nemen. Het heeft ons, de inwoners van de NOP, al genoeg geld gekost

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert