Beheerplan Oostvaardersplassen deze week verwacht

LELYSTAD
Staatssecretaris Sharon Dijksma stuurt deze week een brief naar de Tweede Kamer over een nieuw beheerplan voor de Oostvaardersplassen. Daarin staat hoe er met de grote grazers in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere moet worden omgegaan.

Op dit moment is het beleid dat dieren die dreigen dood te gaan worden afgeschoten door de boswachters van Staatsbosbeheer. Diverse organisaties vinden ook dat onnodig lijden moet worden voorkomen maar benadrukken dat het geen structurele oplossing is voor de overbevolking van dieren in het gebied.

Of de staatssecretaris aan die kritiek tegemoetkomt, is nog niet bekend. Tegelijk met de brief stuurt Dijksma ook een evaluatierapport aan de Tweede Kamer van de Beheeradviescommissie. In dat rapport doen deskundigen op het gebied van wild- en natuurbeheer aanbevelingen over het beheer van de dieren in de Oostvaardersplassen.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Ik snap niet dat er van overbevolking wordt gesproken, het aantal dieren is namelijk gewoon door de omstandigheden daar voortgebracht.

  reageer
 • Kaya

   

  Een wolf doet hetzelfde als SBB, die pakt de zwakke dieren en stopt geen energie in gezonde dieren die hard kunnen rennen of terug vechten.

  reageer
 • kkf

   

  Zet die wolf er maar in

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert