Verdeelde reacties op besluit Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Do 12 maart 2015 | 22:02 • Donderdag 12 maart 2015 | 22:02
De politiek reageert verdeeld op het besluit van staatssecretaris Sharon Dijksma om niets te veranderen aan het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen.

De landelijke PVV-fractie vindt het onbegrijpelijk dat boswachters verzwakte dieren mogen blijven afschieten. Tweede Kamerlid Dion Graus vindt dat er in de winter bijgevoerd moet worden en er beschutting moet komen voor de dieren. Ook is hij voorstander van anti-conceptie om overschot tegen te gaan. Andere politieke partijen konden nog geen reactie geven.

Gedeputeerde Bert Gijsberts van de provincie Flevoland steunt het besluit van Dijksma. Zo is hij blij met het plan om een maatschappelijke advies commissie in te stellen. Volgens Gijsberts moet die commissie bestaan uit "ter zaken doende deskundigen", zoals dierenartsen. De beroepsvereniging van dierenartsen heeft nog niet gereageerd op het besluit van de staatssecretaris.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel