PVV stelt vragen over radicale gastspreker in moskee

ALMERE
De PVV fractie in Almere heeft vragen gesteld aan het college over de komst van een spreker bij moskee Omar Ibn Al Khattab in Almere Buiten. Dat meldt fractievoorzitter Toon van Dijk.

Abou Hafs komt zaterdag 21 maart spreken voor jongeren en is volgens de PVV een radicaal islamitische haatprediker. Het onderwerp waar hij over zal spreken is 'valstrikken van de shaytaan', de satan.

Vorig jaar kwam de moskee ook al in opspraak. De Brit Al-Haddad kwam op uitnodiging van de Moslim Jongeren Almere. Hij is omstreden vanwege zijn controversiële uitspraken, onder andere over doodstraf voor afvallige moslims.reacties (11)

 • Jan

   

  Ach jee, is dat alles wat je hierover te zeggen hebt?

  reageer
 • .\/\/.

   

  "En idd als meer moslims dat gaan volgen gaat het heel hard bergafwaarts in Nederland. " - gelukkig is ons land redelijk vlak.

  reageer
 • Jan

   

  Als dus bekend is wat voor gedachtengang deze man aanhangt, dan weet men dit in die moskee dus ook. Ergo, men wil graag dat gedachtengoed verspreiden vanuit die moskee. Zeg iets negatiefs over moslims en je wordt een haatzaaier genoemd, maar tegelijkertijd geven diezelfde moslims deze persoon gewoon een podium waarop hij zijn gang kan gaan. Men wil die persoon graag verbieden om zijn gif te spuien, maar waarom staat men dit toe vanuit de moslimgemeenschap? Of laten we ons allemaal zand in de ogen strooien? En is er wel degelijk een structureel probleem in de moslimgemeenschap met betrekking tot onze westerse gebruiken?

  reageer
 • Patrick

   

  @Peter. Jij omschrijft het precies goed, die preken van die gast zijn allemaal gericht tegen onze maatschappij en manier van leven. Radicale islam is wat hij verspreid. En idd als meer moslims dat gaan volgen gaat het heel hard bergafwaarts in Nederland.

  reageer
 • Peter

   

  Wel Teun met 'dé Satan' wordt hier America en West Europa bedoeld. Hafs bedoelt jou ermee Teun!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Wie Abou Hafs even Googled weet snel genoeg. Hafs is de belichaming van de Islamhaat aan het adres van de Nederlandse samenleving en democratie die wij hier samen opgebouwd hebben en hier kennen. Kijk even naar wat deze man bezig houdt door de foto's die hij op Twitter plaatst. Als meer Moslims zijn gedrag 'zouden' adopteren dan zou het heel hard bergafwaarts gaan in Nederland. Maw, het is erg dom een dergelijke 'haat aan Nederland' prediker een podium te geven.

  reageer
 • Teun

   

  Ik vraag me af wat er zo hatelijk is aan een lezing over valstrikken van de Satan. Elke Monotheistische godsdienst gelooft toch in een God en een duivel/Satan? Lijkt mij meer een populistische storm in een glas water. Tenzij iemand met bewijzen komt over deze zogenaamde Haatzaaier, is er niet veel meer aan de hand dan smaad en bangmakerij. Kortom, een hoop heisa om niets!

  reageer
 • 123

   

  het is al te laat helaas, almere doet toch wat het wilt, mag hopen dat er heel veel ellende van komt en laat dan de bom maar barsten

  reageer
 • Jan

   

  Slaap jij maar lekker door totdat het te laat is

  reageer
 • Almeerder

   

  Wilders mag wel haatzaaien?

  reageer
 • Robin

   

  Goed zo PVV, weg met die haatzaaiers!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert