Zes woningen moeten meer verkeerslawaai tolereren

DRONTEN
De provincie wil de maximaal toelaatbare geluidbelasting van zes woningen aan de Rendierweg in Dronten verhogen. De woningen liggen straks vlak langs een nieuwe weg, de Passage.

Als die paralelweg is aangelegd mag er 100 kilometer per uur worden gereden. Samen met het verkeer op de Dronterringweg produceren de auto's straks meer lawaai dan wettelijk is toegestaan. De provincie vindt het aanleggen van een geluidswal of het aanleggen van geluidreducerend asfalt te duur. Daarom is besloten de norm te verhogen.

De eigenaren van de woningen worden nog geïnformeerd via een brief . Zij krijgen wel een aanbod van de provincie om hun woning te laten isoleren.

reacties (5)

 • hans b

   

  Goede zaak ! Goed vooe de economie !

  reageer
 • Gerten

   

  Zo gaat dat met schiphol al 40 jaar. Bij elke lawaai toename worden de regels bijgesteld.

  reageer
 • rikky

   

  als dat zo is dat de woningen aan die weg komen te liggen is het dan niet gewoon een soort pesten van de gemeente??,waarschijnlijk willen ze hun daar weg hebben....,die woningen waren er allang die weg niet en wie bepaald waar die weg komt?

  reageer
 • hendrik

   

  Toch bijzonder. Er is regelgeving, dat komt even niet uit, dus we passen de regels maar aan?

  reageer
 • Marc

   

  Denk dat omroep Flevoland even beter het huiswerk moet doen de 6 woningen liggen niet allemaal aan de rendierweg maar ook aan de colijnweg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert