Lowlandsgangers als proefkonijnen

BIDDINGHUIZEN
Festival Lowlands in Biddinghuizen wil dit jaar met wetenschappers in zee die onderzoek doen op het festival. Die zouden bijvoorbeeld kunnen meten welk effect muziek op mensen heeft, of observeren hoe grote publieksstromen zich bewegen.

Daarom roept Lowlands wetenschappers op om met ideeën te komen. Die kunnen tot 22 april worden ingediend. Vervolgens wordt er samen met tijdschrift New Scientist beoordeeld welke voorstellen het beste en het leukste zijn om uit te voeren. De resultaten worden later gepubliceerd in het blad. Een woordvoerder benadrukt dat er geen onderzoeken worden gedaan die in strijd zijn met de privacy van bezoekers of voor hinder zorgen bij de festivalgangers.

Overigens houdt Lowlands zich al langer bezig met wetenschap. De afgelopen tien jaar konden bezoekers colleges volgen bij de Lowlands University. Maar de organisatie vond dat het tijd was voor iets nieuws en vervangt dit jaar de colleges door onderzoeken.

reacties (1)

  • Serge

     

    Ik heb een goed idee: mensen met maximaal 6 pretpillen lekker naar binnen laten gaan en niet meer strafrechtelijk vervolgen!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert