Werkstraf en stadionverbod geëist voor voetbalrellen

ALMERE
Tegen supporters van voetbalclub NEC is een werkstraf van 240 uur geëist plus een landelijk stadionverbod van 2 jaar. Justitie eist die straf voor het aandeel dat zij hebben gehad in de rellen 3 oktober vorig jaar bij Almere City FC.

Vrijdag moesten tien supporters voorkomen voor betrokkenheid bij de rellen. Volgens de officier van justitie hebben de rellende NEC-supporters het geweld tegen de Almere City-supporters gezamenlijk gepland.

Het geweld door de NEC-aanhangers begon toen hun ploeg met 1-0 voor kwam. Na een half uur spelen begonnen ze onder meer met riemen op Almeerse supporters in te slaan. Sommigen gingen zelfs het veld op. De scheidrechter moest de wedstrijd daarom ook staken. De verdachten zeggen dat ze zich in het nauw gedreven voelden omdat ze per ongeluk op de tribune met Almere City-supporters zaten. Ze vinden dat ze daar eerder door politie en stewards hadden moeten worden weggehaald. De uitspraak volgt op 24 april.

reacties (6)

 • Jay

   

  vreemd dat je voor 3 mensen doodrijden 120 uur werkstraf krijgt en voor een relletje 240 uur...

  reageer
 • steef

   

  wow wat een straffen niet normaal zo soft dit land zeg beetje rellen in een stadion en je komt er mee weg zo zie ik het alles mag en kan moet je in Engeland kijken daar is het best goed geregelt kwa straffen als je misdraagt.

  reageer
 • DiBo1960

   

  Ik was er ook bij en wat A schrijft is gewoon zoals het gegaan is. Om 19.50 toen deze mensen binnen kwamen is er melding gemaakt bij de stewards. Ook het feit dat ze vanuit het uitvak succes werden toegewenst zegt al genoeg. Dit was een voorop gezet plan. Als het dan mis gaat kunnen de uitsupporters gewoon op hun plaats blijven.

  reageer
 • Jond

   

  Gelukkig dat je erbij was..... Het zat allemaal wel iets gecompliceerder in elkaar. Maar ach...de beste stuurlui......

  reageer
 • ron

   

  altyd die heibel met supporters er is maar 1 oplossing gewoon geen supporters van de uitspelende club meenemen die komen toch alleen maar om heibel te trappenblyven de bussen en treinen ook heel hoeft de gemeenschap er niet voor op te draaien

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • A.

   

  De supporters van NEC klommen pas over de hekken toen de rellen al vol aan de gang waren. De supporters van NEC die begonnen zaten namelijk al op de tribune van Almere City. De City supporters waarschuwde de stewards al voor de aftrap over die groep NEC "supporters". Op 1 steward na die haar werk goed deed, was de rest "ermee bezig". Maar goed, daar hoor je vanuit de club natuurlijk niks over

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert