Veiligheidsregio wil toch calamiteitencoördinator

FLEVOLAND
Veiligheidsregio Flevoland wil toch dat een calamiteitencoördinator 24 uur per dag beschikbaar is op de meldkamer. Dat staat in het concept-beleidsplan 2015-2018 van Veiligheidsregio Flevoland.

Twee jaar geleden noemde de Inspectie Veiligheid en Justitie het ontbreken van zo'n coördinator de belangrijkste tekortkoming bij de Veiligheidsregio Flevoland.

De inspectie constateerde dat er bij een calamiteit leidinggevenden vanuit huis moesten worden opgeroepen. Daardoor worden de eerste minuten van een incident door de meldkamer ingeschat. Als er op dat moment andere noodmeldingen binnenkomen, is er geen duidelijk protocol.

Burgermeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde vond het ontbreken van een zogeheten calamiteitencoördinator geen ramp, omdat dergelijke situaties zich bijna nooit voordoen.

reacties (3)

 • Frenky

   

  Wat een poppenkast! Wanneer kan ik beginnen?

  reageer
 • ikweethetwel

   

  Er zijn genoeg opgeleide calamiteitencoordinatoren (caco)in Flevoland echter door onderbezetting, roosterdruk van de meldkamer wordt deze caco niet ingezet. Een cacorooster is er niet, er is overdag een caco aanwezig van 8-17 u, daarna niet meer! Volgends de afspraken die er gemaakt zijn binnen de veiligheidsregio Flevoland met de 3 disciplines behoort en 24/7 een caco aanwezig te zijn in de meldkamer. De politiemeldkamer kamt met erge roosterdruk door onderzetting, niet genoeg kwaliteit en helaas vele langdurig zieken. De laatste multi oefening is door de politiemeldkamer geannuleerd vanwege gebrek aan kennis, kwaliteit en wederom onderzetting door het rooster. Als er niemand stappen onderneemt zal dit zo blijven en er de komende jaren geen caco op de werkvloer aanwezig zijn, muv grote evenementen! ( hoop ik).

  reageer
 • .\/\/.

   

  Roosterdruk....het klinkt als een barbecue. En 'vele langdurig zieken' is ofwel arbeidsconflicten ofwel ziek-zwak-misselijk. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk?

 • Frenky

   

  Waar kan ik solliciteren. Lekker makkelijk geld verdienen.

  reageer
 • Tom

   

  Nou Frenkje, als je nu vast start met het volgen van de benodigde opleidingen ben je misschien over 2 jaar voldoende opgeleid (maar wellicht nog niet ervaren genoeg) om, ALS er een vacature komt, te solliciteren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert