Gemeente en Provast met gesloten beurzen uit elkaar

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder en ontwikkelaar Provast stoppen definitief met hun samenwerking voor de ontwikkeling van Emmeloord centrum. Volgens de gemeente wordt de samenwerking met gesloten beurzen beëindigd.

Dat betekent dat Provast geen schadeclaim indient tegen de gemeente. Ook hoeft Provast de gemeente niet meer te compenseren voor problemen met de Poldertoren. De gemeente legde hiervoor eerder een schadeclaim van 4 miljoen euro bij de projectontwikkelaar neer.

Door de beëindiging van de samenwerking kan de gemeente nieuwe plannen voor De Deel maken. Volgens de gemeente wordt zo ook voorkomen dat beide partijen in een jarenlange juridische strijd verzeild raken.

De gemeenteraad in Noordoostpolder kan dinsdagavond tijdens de vergadering zijn bedenkingen over de overeenkomst nog kenbaar maken.

reacties (9)

 • bas

   

  En het mooiste vind ik, de opbrengst was al begroot en ook alweer uitgegeven. Dat is nog eens financiële huishouding... Ik verwacht over 5 jaar een ton per jaar. Nu vast uitgeven?...

  reageer
 • peter

   

  Lekker zeg, een gesloten beurs waaruit 13 miljoen belastinggeld is verdwenen. En dat vertel je aan je inwoners met droge ogen, het is toch niet te geloven.

  reageer
 • Henk

   

  Totaalverlies (incl. Poldertoren) 13 miljoen euro. Dank, geweldig bestuur.

  reageer
 • Johan

   

  Eindelijk! En mensen voor het geld dat uitgegeven is hebben we wel de huidige Lange Nering en omgeving gekregen! Jullie hadden toch niet onder die rottende houten overkapping met oude bestrating willen lopen? Wees blij dat er geen jaren lange stilstand is door rechtszaken en dat wethouder Suelmann dit open plan proces in gaat met de bevolking. Kunnen we toch mooi zeggen wat we willen en als hij iets anders doet is z'n carrière voorbij dus nu krijgen wij juist onze zin! Een wethouder die luistert en wij kunnen zeggen waar hij naar moet kijken (of hoe dat OPP) ook precies werkt.

  reageer
 • tja

   

  Dat is dan ook weer opgelost..... Wat er nog rest is een lening van 6 miljoen oid. Leve de OZB. Gauw vooruitkijken jongens en lekker blijven zitten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kritiesj

   

  Met gesloten beurzen. Helaas wel betaald door de inwoners van de Noordoostpolder. Dus zo gesloten is de beurs niet. Maar ja, een gemeenteraad en wethouders die het voorheen al niet wisten hoe het moest hoe kun je daar nu nog wat van verwachten. Helaas kun je als inwoners geen motie van wantrouwen afgeven, want we hebben ze zelf gekozen. Ook niet slim van alle inwoners. Bij de volgende verkiezingen alle raadsleden naar huis en alleen nog verse mensen!

  reageer
 • reis

   

  Sorry maar hier geloof ik in iedergeval geen donder van. Zal wel met envelopen onder tafel geschoven zijn. Zodat de buiten wereld er niks van weet...

  reageer
 • simpel

   

  Het gemeentebestuur heeft deze manier van besturen van de Grieken geleerd. Methode; hoofddaders mogen aanblijven.

  reageer
 • sjon

   

  De inwoners van de Noordoostpolder hebben al heel veel betaald. Waarom dat niet verhalen op Provast? De raad speelt nu voor Sinterklaas, met het belastinggeld van zijn burgers..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert