Raad steunt ontbindingsafspraak met Provast

NOORDOOSTPOLDER
De gemeenteraad van Noordoostpolder steunt de afspraak tussen het college van burgemeester en wethouders en ontwikkelaar Provast om met gesloten beurzen uit elkaar te gaan. Wethouder Suelmann kreeg felicitaties van de raadsfracties.

De afspraak houdt in dat Provast geen schadeclaim indient tegen de gemeente, nu de opdracht om het centrum van Emmeloord te ontwikkelen is ingetrokken. Provast hoeft in ruil de gemeente geen schadevergoeding te betalen voor de problemen met de Poldertoren.

Door de beëindiging van de samenwerking kan NOP nieuwe plannen voor De Deel maken. Volgens de gemeente wordt zo een jarenlange juridische strijd voorkomen.

reacties (9)

 • oerbewoner

   

  wel door dat amateuristische spul hier in de gemeenteraad. Provast krijgt 2 keer zijn zin ongelofelijk wat een prutsers.

  reageer
 • sander

   

  Volgens mij is het anders ; geen uitvoering van een opdracht is toch nalatigheid , en een poldertoren achterlaten die niet goed gemaakt is. Is 2 keer nalatig . Dat kan niet tegen elkaar weggestreept worden .

  reageer
 • De Sjaak

   

  De gezellige winkeltjes op de deel hadden er nog kunnen staan als de politiek eerst meer actie uit hun verdikte dikke duim hadden gezogen, inplaats als machthebbers destructief tekeer te gaan toendertijd. De politiek is er jaren mee weggekomen en nu steken ze ook nog een pluim in hun tokus, na al de miljoenen kostende gages opgestreken te hebben, zoals overal in ons corrumperende gewesten zullen er wel wat particuliere bouwsels en feestjes zijn genuttigd, zie anders het nut van de jarenlange gevolgde strategie niet in. Vermoedelijk voltrekt zich nu een soortgelijke strategie zich op de leegstand panden aan het belendende winkelgebied, dat zou immers gesloopt worden.

  reageer
 • Whoknows

   

  En wat denk je van het evenementen terrein aan de Marknesserweg. Al een aantal jaren geleden aangelegd altijd keurig gemaaid en wat heeft er opgestaan, ehhhhh een circus. Ook met deze blunder zal onze raad erg trots op zijn.

  reageer
 • Henk

   

  13 miljoen verlies beste burgers. Proficiat! Briljant!. Ze feliciteren elkaar, terwijl ze zich eigenlijk allemaal heel erg stil in een hoekje moeten gaan zitten schamen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • JJ

   

  Wel zonde van die nodeloos aangelegde parkeerplaatsen op de paardenmarkt dan. Aangelegd ter vervanging voor de verdwenen parkeerplaatsen op De Deel. Ja de politiek in de NOP, het kost iets, maar dan heb je ook niets.

  reageer
 • Simpel

   

  Miljoenen verliezen en hiervoor gefeliciteerd worden door de gemeenteraad???

  reageer
 • aki24

   

  Zo dat is dan mooi klaar en nu het briljante idee mijn idee gewoon opnieuw netjes bestraten hier en daar en wat groen en voor de rest laten zoals het is vraag maar aan iedereen die zich op het mooie plein de deel gezellig heeft vermaakt met nacht van oranje en zich vermaakt met pieper festival. Meer winkelpanden is de grootste onzin die er bestaat er staan oo dit moment zeker tussen de acht en tien panden leeg of gaan leeg wakker worden raadsleden laat dit plein zoals het is en pak je verlies die je hebt geleden voor deze onzinnige plannen.

  reageer
 • Simpel

   

  Miljienen verliezen en hiervoor gefeliciteerd worden, hoe gek kun je het maken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert