Plannen voor nieuw azc

ZEEWOLDE
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers is in gesprek met een ondernemer en de gemeente Zeewolde om een nieuw asielzoekerscentrum te openen aan de Bosruiterweg in Zeewolde. Dat bevestigt burgemeester Gerrit Jan Gorter.

Er is nog geen definitieve overeenkomst maar er zijn al wel vergaande gesprekken gevoerd over de omvang en voorwaarden. Aan de Bosruiterweg is nu al een Polenhotel gevestigd. Het nieuwe asielzoekerscentrum moet hiernaast komen.

In het verleden was er aan de Pluvierenweg, op de plek van de huidige golfbaan Harderwold, een asielzoekerscentrum gevestigd. Deze werd in 2003 gesloten omdat er toen minder vluchtelingen naar Nederland kwamen.

reacties (7)

 • Zozo

   

  Waarom al vergaande gesprekken, als er nog geen besluit genomen is. Waarom eerst een ondernemer polsen en dan pas de Gemeente? Als deze ondernemer nu zijn winst eens even netjes in de gemeente pot stopt.......ik vraag me af wat de grondprijs doet en de woningprijs ....t vakantieparc Horsterwold, kan wel opdoeken denk ik. En welke jonge inwoner van Zeewolde krijgt er gelijk een 2 onder 1 kap woning kant en klaar aangeboden...

  reageer
 • ach so

   

  Nu de infrastructuur wordt al aan gewerkt. De weg is al opgeknapt, er is opeens verlichting en de rest ligt vast eronder al klaar. Kwestie van aansluiten en klaar is jantje. Ik heb de gemeente voor eigen inwoners nog niet zo hard zien lopen en werken als sinds t polenhotel er door is. Zo hard als ze tegenwerken bij t vakantiepark, zo hard werken ze voor de buitenlandse gasten (eh nee niet de toerist....)

  reageer
 • Richie

   

  gemeente, was u ook bekend dat dit een mooie plek is voor jihadisten die op deze manier lekker anoniem hun gang kunnen gaan. Daarbij komt dat ik nog nooit een dorp heb gezien wat beter is geworden van het plaatsen van een azc. De mening van de bewoners van Zeewolde is blijkbaar niet belangrijk voor onze politiek!

  reageer
 • Wim

   

  ja deze ondernemer ziet weer nieuwe kansen zijn pre-fab-containers te verhuren (gemeenschapsgeld). Is er aan de bewoners van Zeewolde gevraagd of zij het er mee eens zijn om nog een opvanghotel erbij te krijgen? Ik ( en nog vele met mij) zijn het er niet mee eens dat dit in Zeewolde moet komen!!

  reageer
 • Hans b

   

  heel wat, want infrastructuur als wegen, glasvezel, riool, elektra, water zal aangepast moeten om deze uitbreiding te kunnen handelen. Dat brengt wel extra kosten met zich mee.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • henk

   

  Wat vreemd dat er staat: is nu al een polenhotel gevestigd. Wat heeft dit er mee te maken dan?

  reageer
 • wim

   

  Met de nieuwe voorstellen van de president van de Europese Commissie Juncker zal er nog veel meer bijgebouwd moeten worden. Nederland zal een veel groter aantal asiel- en gelukzoekers op MOETEN nemen van Brussel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert