PVV'er Van Dijk ontkent integriteitsschending

ALMERE • Do 7 mei 2015 | 19:15 • Donderdag 7 mei 2015 | 19:15
Er is geen sprake van belangenverstrengeling. Dat schrijft PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk in reactie op de kritiek van de Almeerse Omroep Stichting (AOS). Die beticht de PVV'er van niet integer handelen.

Van Dijk heeft als advocaat de Almeerse website Almere-Nieuws bijgestaan in een conflict met de aspirant lokale omroep AOS. Almere-Nieuws werkt samen met Media036, dat net als AOS in de race was voor een zendmachtiging voor een lokale omroep. Omdat Van Dijk ook als woordvoerder van zijn fractie op dit dossier zit, vindt AOS dat er sprake is van een onwenselijke situatie.

Van Dijk schrijft dat hij één keer, in januari dit jaar, als advocaat is opgetreden voor de heer Joling van Almere-Nieuws. Volgens hem was er toen nog geen sprake van samenwerking tussen Joling en Media036. Zowel als raadslid als als advocaat is er geen sprake van integriteitsschending, aldus Van Dijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel