LZ: "kleiner azc, ongeveer 200 man"

ZEEWOLDE
De grootste partij van Zeewolde, Leefbaar Zeewolde, wil een kleiner asielzoekerscentrum dan burgemeester en wethouders voorstellen. Dat zegt fractievoorzitter Ben Sonneveld.

Het college van b en w wil samen met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers een centrum met 1500 plaatsen bouwen aan de Bosruiterweg. Leefbaar Zeewolde neigt naar een centrum voor 200 man dat later eventueel nog wat groter kan worden.

Dinsdagavond praat de gemeenteraad van Zeewolde over een nieuw azc.
reacties (17)

 • Johan

   

  Nooit, maar dan ook nooit meer op leefbaar stemmen dus.

  reageer
 • Vliet

   

  Even de bevolking helpen herinneren bij de volgende verkiezingen.

 • Rd

   

  Gewoon ter plekke in het land waar ze vandaan komen helpen kunnen ze daar helpen om het land op te bouwen en te beschermen. We kunnen toch geen hele bootladingen op blijven vangen ! Onze zorg is al kapot wat volgt ?

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Ik vind het ook geen probleem. Kwestie van gastvrij zijn en niet zo zeuren. Goed voor de voorzieningen en laat mijn welgestelde zeewoldenaren (daar hoor ik ook bij!) mede-zeewoldenaar maar es kennismaken met Asielzoekers. Goed voor ons!

  reageer
 • C.

   

  Ga eens in plaatsen als Almere of Lelystad wonen en kom dan weer met deze gedachten terug! Ik was bewust naar Zeewolde verhuisd........ Maar ik heb genoeg ervaringen opgedaan, waardoor ik nu kan zeggen dat dit geen goed idee is geweest! Weg rust en ruimte.... Ik was jarenlang een zeer sociaal persoon, maar deze gedachten zijn aardig afgeleerd. Oorzaak? Vertel me!

 • T O N

   

  Was het al voorgekookt bij de provincie? Het idee al om 1500 nieuwe EU burgers te laten integreren naast 600 Polen is al een ridicuul idee. Is het de politiek of een aantal ambtenaren. Een betere plek is op het nog steeds braak liggend terrein in de Polderwijk met uitzicht op de Tulp!, dan weten wij als bewoners dat deze locatie tijdelijk is! Wordt eens tijd dat de politiek zich een keer duidelijk uitspreekt en niet loopt te draaien!... dan weten wij als burgers ook waar nooit meer op gestemd moet worden. Nu heel veel aannames van de politieke partijen en van horen zeggen. Hoop dat in het Actueel nu duidelijk wordt verwoord waar zij staan en hoe hun achterban daarop heeft gereageerd.

  reageer
 • Henkie

   

  Vreemd B&W willen max. aantal en LZ wat minder. Maar LZ heeft de meerderheid in de raad. Dus wat een poppenkast politiek Zeewolde

  reageer
 • Klaas

   

  Rekenen is duidelijk niet je sterkste kant blijkt wel Leefbaar heeft geen meerderheid in de raad ze hebben maar 6 van de 19 raadszetels. Daarnaast beslist niet de raad over dit onderwerp maar het is een bevoegdheid van het college en die zijn nog steeds unaniem in hun standpunt om onder de door hun gestelde voorwaarden te willen meewerken om de uiteindelijke aanvraag in behandeling te nemen.

 • laat alle reacties zien
 • Patrick

   

  Leuk politiek spelletje. Eerst maar 200 om rust onder het gepeupel te brengen. In een later stadium wordt dan alsnog een veelvoud daarvan door de strot gedrukt. Geen vertrouwen in de politiek? Nee, allang niet meer!

  reageer
 • visser

   

  Begrijp best dat het ergens moet komen zon azc maar waarom in zon klein dorp straks is 2 op de tien of pools of vluchteling dan is de verhouding toch zoek verhoudingsgewijs zou rotterdam en dan 46000 kunnen opvangen

  reageer
 • mike

   

  Haha lz gaat weer zieltjes winnen. Komen er al verkiezingen aan ofzo?

  reageer
 • karin

   

  Leefbaar Zeewolde kijkt alleen maar naar de inkomsten en luisterd niet naar het volk. Schijn democratie. Burgermeester afstappen aub.

  reageer
 • joost

   

  Zoals altijd word de soep heet opgediend en heeft het volk het maar te doen met een afgezwakte versie. Niks geen democratie !! Gewoon doordrukken en zakken vullen.

  reageer
 • Klaas

   

  Leefbaar Zeewolde is gewoon de weg kwijt. Bij een kleiner aantal is het niet lonend om allerlei voorzieningen op het AZC te realiseren en zal de overlast in het dorp dus groter worden. Bij de omvang die nu door het COA gevraagd wordt kunnen ook voorzieningen voor onderwijs en medische zorg op het AZC gerealiseerd worden, zodat er dus vrijwel geen overlast voor het dorp zal zijn.

  reageer
 • jordy

   

  Kwestie van een goed hek eromheen !

 • zeewoldense

   

  Wat jammer dat ik hier nog steeds alleen maar alle negatieve reacties hoor. Waar zijn de Zeewoldenaren die wél gastvrij zijn???? Laat je horen!!

  reageer
 • Ik ben er zo één!

 • joost

   

  Het gaat om de democratie. Die staat hier op de tocht.

 • janh

   

  Beste zeewoldense, De meerderheid wil niet, zo blijkt. En ik geloof sterk, dat de locatie niet geschikt is. In de EU discussie is Polen tegen opvang. Hoe zal de Poolse bevolking reageren op die locatie? ook iets om over na te denken. Zou een asielzoeker niet op een andere locatie waar de infrastructuur reeds aanwezig is een beter leven hebben? Het gaat niet alleen om Zeewolde, maar ook om de vluchtelingen, toch? Kennelijk wil de bevolking van Zeewolde niet, dus krijgen de asielzoekers ook een onrustig leven op dit nieuwe centrum, naast Polen........

 • gerritje

   

  Typisch LZ eerst even luisteren naar wat er in de bevolking leeft en dan hetzelfde gaan roepen. Dat "later meer" komt dan later zeker. Populistische partij zonder eigen richting.

  reageer
 • janh

   

  De EU is doende een plan te ontwikkelen voor minder asielzoekers. Eerst maar eens die uitslag afwachten? In de tussentijd kan de COA ook op zoek naar locaties die eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Het is bij de politiek zo, dat de eerste stap direct tegengehouden moet worden. Vergelijk dit maar eens met belastingen. Is er een nieuwe belasting bedacht, dan is de eerstvolgende verhoging al in aantocht. Zo gaat dat ook met dit AZC. De COA heeft onvoldoende onderzocht, dat bleek donderdagavond. In het bedrijfsleven (burgerwereld) lig je er direct uit bij onzorgvuldigheid. Tevens roept een AZC bij mij negatieve gevoelens op, zeker na het bezoek aan Westerbork. Ooit was dat kamp opgebouwd voor immigranten vanuit Indonesië en de Molukken. De geschiedenis kennen we. Ik weet niet of immigranten echt gelukkig zijn om te leven in een centrum, lees kamp.....

  reageer
 • KC

   

  Leefbaar heeft vanmorgen op de radio geen getallen genoemd! .

  reageer
 • Wim2

   

  Ja U leest het goed,nu ineens roepen dat er 200 komen met natuurlijk de regel erbij...met later meer... Hoe worden we in de maling genomen? Nou gewoon met zulke onzin! Geschrokken zeker van alle tegenstand in de nu nog zo rustige gemeente? Ik lees net dat onze minister weer 50 miljoen richting Afrika stuurt, dus kunnen we het azc-plan in de kliko gooien! Ik hoop echt dat er vanavond weer zoveel mensen komen om hun tegenstem te laten horen aan die draaikonten in de gemeente. Zeewolde zeg NEE tegen een azc!!

  reageer
 • klaas

   

  We worden weer aan het lijntje gehouden ...wat een volksverlakkerij is dit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert