Leefbaar: onafhankelijk onderzoek naar problemen Schouwburg

ALMERE
Leefbaar Almere wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de problemen die spelen binnen de Schouwburg Almere. De politieke partij wil dat er gesprekken gevoerd worden met de ontslagen projectleiders en directeur Jeroen van de Wiel. Dit om te achterhalen waarom ze met elkaar in de clinch liggen.

Vrijdag werd bekend dat 4 projectleiders zijn weggestuurd. Twee zijn er ontslagen en twee personen die niet in vaste dienst waren worden niet meer ingehuurd. De ontslagen volgden nadat zes van de zeven projectleiders aangaven geen vertrouwen meer te hebben in Van de Wiel.

De Raad van Toezicht bleef wel achter de directeur staan. Guus Stoelinga, de voorzitter van de RvT, benadrukt dat dinsdag nogmaals. "De RvT van de schouwburg staat geheel achter de heer Van de Wiel en de manier waarop hij invulling geeft aan het directeurschap van de Schouwburg/Kunstlinie" zo laat hij weten.

Volgens Leefbaar Almere zou een extern onderzoek binnen een week of twee afgerond moeten zijn.

reacties (10)

 • -Z-

   

  Sinds wanneer komt Leefbaar terug op eerder stoere stellingname's ? Bij monde van de heren De Kat en Van Duin heeft Leefbaar zich meermalen en overduidelijk uitgesproken zich op geen enkele wijze inhoudelijk te WILLEN bemoeien met KunstLinie, KAF of hoe Leefbaar ook leuk denkt te stoeien met naampjes soms. Leefbaar levert ook de wethouder die zich afzijdig heeft gehouden in deze. Het gebouw is leuk, de mensen die er invulling aan zouden moeten geven een zijn een heel heel stuk minder leuk ...

  reageer
 • koos

   

  misschien is een hele frisse wind ook wel eens goed!

  reageer
 • Brenda

   

  Petje af voor Omroep Flevoland! Hoezo een intern probleem!? Ze hebben het niet in de hand: de directeur niet, de Raad van Toezicht niet, de wethouder niet en de gemeenteraad niet. Ontmaskeren dit zooitje!

  reageer
 • @Bas

   

  Hoe zou die mailwisseling bij OF komen? Dankzij journalistiek speurwerk? En hebben we daar het hele verhaal mee? Wie gaat erover, de RvT. Weet die RvT misschien meer dan wij? Hebben wij of de gemeenteraad iets met een intern probleem tussen een directeur en het personeel te maken?

  reageer
 • Bas

   

  p.s: lees de persberichten en streep de namen weg, dan blijven Ans van Berkum en Kees Klooster over. Ik zeg, gewoon even bellen met die lui!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Jezus, de slager die zijn eigen vlees keurt! Mijn mond valt open na het lezen van dat interne stuk. Wat is er terecht gekomen van de twee managers die voor 14.00 uur hun wantrouwen moesten intrekken?! Gaat iemand hier goed graven? Vasthouden hoor, want hier is iets goed mis. Mijn oma zei altijd: de vis rot bij de kop.

  reageer
 • L.V.

   

  Dankzij Omroep Flevoland hebben wij een zeer uitgebreide mailwisseling tussen de managers en de RvT kunnen lezen. De kritiek richting de directeur is niet mals en grondig onderbouwd. Voor mij als bestuurder is dan ook onbegrijpelijk dat de RvT achter deze dictatoriaal aangelegde directeur blijft staan. Zou de Raad van Toezicht ook iets te verbergen hebben?

  reageer
 • @Johan

   

  eens, raar idee. Schouwburg is geen onderdeel van de gemeente maar een zelfstandige organisatie (die een subsidie krijgt). Maw: je gaat helemaal niet over het personeelsbeleid. Er is een Raad van Toezicht, en die is onafhankelijk.

  reageer
 • Fred

   

  Hahahaha, Leefbaar Almere gaat nu blijkbaar alles eraan doen om de aandacht van hun verantwoordelijke wethouder cultuur weg te halen. Hoe doorzichtig kan je nog zijn? Intern onderzoek moet eigenlijk een raadsenquete worden, want hier zullen nog vele lijken uit de kast komen vallen!

  reageer
 • johan

   

  wat een raar idee van leefbaar. Een onafhankelijk onderzoek waarbij de de 4 mensen die zijn ontslagen -en echt niet meer terug gaan komen- gaat vragen waarom ze in de clinch liggen. het gaat niet om LIGGEN, maar om LAGEN, ze zijn namelijk ontslagen. Beter is om te kijken hoe het verder moet, met een INTERNE gelegenheid van inmiddels ONTSLAGEN mensen heeft een politieke partij helemaal niets te maken. Ik ben eerder voor een onafhankelijk onderzoek waarbij wordt onderzocht WAAROM leefbaar almere dit plan uberhaupt heeft doorgedrukt.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert