Eerste Almeerse fotofestival moet thuisgevoel Almere benadrukken

ALMERE • Di 26 maart 2024 | 10:56 • Dinsdag 26 maart 2024 | 10:56

Voor het eerst komt er een fotofestival in Almere. De organisatie roept Almeerders en bezoekers van de stad op om foto’s in te sturen voor de tentoonstelling. Die vindt plaats in Kunstlinie in het weekend van 7 tot 9 juni.

De mooiste foto’s worden tijdens het weekend gepresenteerd in Kunstlinie. Daar kunnen bezoekers fotografie-workshops volgen. "We hopen mensen met deze gedeelde passie op die manier met elkaar in verbinding te brengen", zegt Danny van Kolck, woordvoerder van het fotofestival.

"Het belangrijkste doel is om mensen meer te laten fotograferen", zegt de woordvoerder. Daarom is het thema van het festival: 'Thuis in Almere’. "Dat is namelijk heel breed", legt hij uit.

Thuisgevoel
"De foto kan letterlijk thuis op de bank genomen zijn, maar ook bij je favoriete boom in het park of van een bootje op het Weerwater." Volgens de woordvoerder wordt er nog vaak 'raar' tegen Almere aan gekeken. "We willen mensen juist laten vastleggen dat Almere een thuisgevoel kan oproepen."

Het is voor de organisatie niet belangrijk of de inzendingen fototechnisch goed in elkaar zitten. De foto mag zelfs met je smartphone genomen zijn. "Creativiteit is het allerbelangrijkste. Als we Almere maar in een mooi voetlicht zetten."

Na de tentoonstelling in Kunstlinie, worden de foto’s gepresenteerd in etalages van leegstaande winkelpanden en voor de ramen van de Nieuwe Bibliotheek. Het inzenden van foto’s is mogelijk tot en met 10 mei.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel