'Musical Up Close' moet rondreizend 'circus' worden

ALMERE • Do 16 februari 2023 | 7:04 • Donderdag 16 februari 2023 | 7:04

In Kunstlinie in Almere is de tijdelijke tentoonstelling 'Musical Up Close' te zien met kostuums en rekwisieten van bekende musicals. De pop-up tentoonstelling is bedoeld als de voorloper van een musical-museum dat de initiatiefnemers zouden willen hebben. Woensdag 15 februari is de pop-up tentoonstelling geopend.

Van dichtbij kan je spullen zien die in populaire voorstellingen te zien zijn geweest zoals Les Misérables, Miss Saigon, The Phantom of the Opera en Soldaat van Oranje. Het idee voor de tijdelijke tentoonstelling komt van mensen uit de musicalscene zoals musicalster Pia Douwes, Marco de Koning en Rudy Hellewegen. "We hebben de handen inéén geslagen omdat we merkten dat mensen de zolders tijdens de coronapandemie gingen opruimen", vertelt Hellewegen. "Ineens kwamen er uit alle hoeken en gaten rekwisieten en kostuums tevoorschijn. We dachten: Daar moeten we wat mee doen." In samenwerking met Kunstlinie is toen het idee voor een pop-up tentoonstelling ontstaan.

Op de eerste etage zijn kostuums en rekwisieten van musicalacteur Bill van Dijk, bekend van de lange neus van de voorstelling 'Cyrano'. Van Dijk vindt het een fantastisch initiatief. "Mensen hebben zo de kans om ook nog een beetje van het verleden te genieten."

De initiatiefnemers willen dus uiteindelijk een musical-museum. Maar ze denken dan niet perse aan een gebouw. "We willen een soort rondreizende tentoonstelling," vertelt Hellewegen. Hij denkt dan aan exposities bij verschillende theaters in de provincie. "Noem het een rondreizend circus."
Vanaf zaterdag tot en met 25 maart is de pop-up tentoonstelling 'Musical Up Close' in Kunstlinie te bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel