Collegepartijen Zeewolde willen ruzie sussen

ZEEWOLDE
De collegepartijen in Zeewolde voeren sinds dinsdagavond overleg over de stellingname van de VVD in de discussie over de mogelijke komst van een azc.

Leefbaar Zeewolde en CDA/ChristenUnie willen wel asielzoekers huisvesten, maar de VVD is tegen het verzoek van het COA. Die opstelling zorgde voor wrevel bij de coalitiepartners, omdat er eerder is afgesproken dat het college zijn verantwoordelijkheid neemt als er zo'n verzoek zou komen.

VVD-fractievoorzitter Heidi Broertjes wilde dinsdagavond niet reageren na de gemeenteraadsvergadering over deze kwestie. Inmiddels heeft ze tekst en uitleg gegeven aan Omroep Flevoland.

reacties (7)

 • Karel

   

  Afspraak is afspraak en dat geldt ook voor de VVD. Het is hun landelijke partij die dit beleid maakt dus vreemd dat ze dat in Zeewolde niet weten. Niemand zit op een AZC te wachten, maar verantwoordelijkheid nemen hoort ook bij politiek. VVD is niet te vertouwen en daar stem ik dus nooit meer op. Ook dat die Broertjes niet op TV wilde reageren is zeer zwak. Wat een lafaard. Het gaat trouwens om mensen uit Syrie en die gaan echt wel weer terug op termijn. Dit zijn geen Afrikaanse gelukzoekers want die zou ik ook niet willen.

  reageer
 • tja

   

  Kan er echt met me sok niet bij dacht dat we een meedenkende gemeente hadden maar gorter maakt het wel erg gortig aftreden zeg ik en op curaçao verder gaan in de corrupte politiek past hij beter

  reageer
 • Wim2

   

  Pappen en nathouden noemen ze dat. Het zal toch niet zo zijn dat de VVD zich om laat praten❓ Poot stijf houden en tegengas tot aan het gaatje! Er begint in europa nu ook al mega veel weerstand aan het ontstaan om gelukszoekers onder te brengen in de landen. Citaat: ( bron: rtlnieuws), het zijn jongeren die in eigen land geen werk krijgen en dus maar hier hun geluk komen zoeken..... Wie weet wordt de 50 miljoen euries van,minister gat in haar hand Ploumen,aan opvang besteed in de regio daar. Is altyd beter als een dorp naar de **** helpen. Zeewolde blijf NEE zeggen tegen dat azc

  reageer
 • klaas

   

  VVD luistert WEL naar de burger ..mijn stem hebben ze

  reageer
 • zeewoldense

   

  Alleen beste Klaas, jij bent niet dé burger- daar zijn er veel meer van en de VVD luistert totaal niet naar mij als burger.... Daarom stem ik ook nooit op ze. Ik stem liever op een partij die zich bekommert om zijn medemens en niet alleen om zijn eigen hachje! ;-)

 • Ron

   

  Leuke vrouw. Heidi.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wimpey

   

  Dit college is vorige week nogal eens onterecht onbetrouwbaar bestuur verweten. Maar de VVD spant toch nu echt de kroon met het niet nakomen van college afspraken. Kiezersbedrog?..

  reageer
 • Marco

   

  en wat is die tekst en uitleg dan????

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert