Maatregelen nodig voor dieren in Floriadegebied

ALMERE
De gemeente Almere moet bij de realisatie van de Floriade maatregelen nemen om beschermde diersoorten in het gebied niet te verjagen. Dat blijkt uit een onderzoek van de plaatselijke overheid.

Op het eiland Utopia en het Vogeleiland in het Weerwater leven vleermuizen, de bever, de havik en de boommarter. Ook zitten er twee beschermde vissoorten: de kleine modderkruiper en de rivierdonderpad.

De gemeente moet daarom een zone om het haviksnest en de beverburcht maken, zodat bezoekers die niet verstoren. Ook moet vleermuisvriendelijke verlichting worden gebruikt. Verder moet er stapsgewijs worden gewerkt, waarbij rekening wordt gehouden met het voortplantingsseizoen van de dieren.

Met dat soort maatregelen gaat Almere ervan uit dat de Flora- en Faunawet niet worden overtreden. Het stappenplan moet nog verder worden uitgewerkt.

reacties (19)

 • hannes

   

  Nou nou. Zou maar een nieuwe kaart kopen. U laat zich nu wel echt in de kaart kijken. En koop ook een extra paar Geitenwollen sokken, want in 2022 krijgen we een hele strenge winter.

  reageer
 • Feico

   

  Als dat zo is zijn ze wel heel stiekum bezig.

  reageer
 • jordy

   

  Geitenwollen sokken cultuur daar in Almere !! Wat maakt die paar dieren nou uit ! Word almere een keer goed op de kaart gezet heb je dit soort geneuzel weer ....

  reageer
 • Kitty

   

  Schaf die hele onzin af. Het kost alleen maar een bak met geld en levert slechts ellende op.

  reageer
 • Hannes

   

  Laten we hopen dat het de doorslag mag geven de Floriade daar niet te vestigen. Nogmaals het wordt een gigantische BOUWPUT, waar men de weergave niet van kent. De nieuwe technologie dat nu al duidelijk aanwezig is, kunnen ze beter nu al inzetten voor de gehele Provincie Flevoland. In het jaar 2022 lopen ze al weer achter de feiten aan. Maak van het eiland een prachtig recreatie en een behoudende natuur gebied van. ( de stemmen geven toch duidelijk aan dat we niet op de Floriade zitten te wachten.)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  kan er een link geplaatst worden waar het FF onderzoek is te vinden (incl de aanbevelingen) ? NB overigens ben ik bang dat ook op andere plekken hetzelfde probleem wel eens kan spelen (rond kasteel / WitchWorld zal ook vast inmiddels bezet zijn door de fauna. NB ik moet ook weer deken aan de manier hoe men in de Laren is omgegaan met de informatievoorziening (zeer droevig) naar de burgers en de lompe wijze van handhaving waardoor meerdere keren afspraken zijn getreden. Mijn vertrouwen is op dit gebied zo mega laag. Bij mijn achtertuin was ook beloofd dat er niet gerooid zou worden ; is ook niet nagekomen.

  reageer
 • Margaret

   

  De grond is al verkocht aan developers toch? Na de floriade komen daar dure woningen.

  reageer
 • Willem

   

  Misschien dat de heer Eggenhuizen het weet? Er zitten nu een paar schildpadden bij Utopia. Worden deze ook beschermd? Zo niet, gaan deze schildpadden dan verhuist worden of zo? Er nesten trouwens ook heel veel Zwaluwen in de buurt van het Vogeleiland. Welke maatregelen treft de gemeente om die vogels te kunnen laten broeden?

  reageer
 • Ik

   

  Weg met die fluoride laat de beesten met rust. ga lekker ergens anders een tuintje bouwen. Het is alleen maar weer geld de rest kan stikken. Schande.

  reageer
 • Carry

   

  Je bedoelt ik vind het schattig maar het mag geen geld kosten. Gewoon daar geen Floriade houden de dieren waren daar eerder en de gemeente was daarvan op de hoogte. Beetje sukkels daar in Almere om het dan toch daar te willen houden.

  reageer
 • hans49

   

  Jammer dat ze een groep zijn vergeten: de mensen worden wel verjaagd van hun plek. Maarja, die staan ook niet op de lijst van bedreigde soorten....

  reageer
 • Sjors

   

  Ze vergeten de zeldzame bloemetjes en insecten ook nog hier is niet goed over nagedacht.

  reageer
 • Joost

   

  Ik ben voor het behouden van natuur en het beschermen van soorten, maar dit vind ik dan weer een beetje doorslaan. Het is geen ver afgesloten natuurgebied, het is een klein stukje groen midden in een stad. Het is wel schattig als ze een beetje hun best doen het te behouden, maar het gaat toch veel meer kosten dan het waard is. Tevens zijn boommarters echt klerebeesten.

  reageer
 • H Struik

   

  Herinner je je 2004 nog? Op een bouwtterrein in Poort werden toen beschermde padden aangetroffen. Die moesten een eigen poel krijgen. Kosten € 145.000. OFL schreef toen: In het nog aan te leggen stadsdeel Almere-Poort komt een apart leefgebied voor de beschermde rugstreeppad. De padden dreigden de bouw van het staddeel te vertragen, maar de gemeente treft nu maatregelen. De bescherming van de pad kost ongeveer € 145.000. De padden zijn nu nog diep onder de grond in winterslaap, maar in de loop van dit jaar worden ze overgebracht naar hun nieuwe leefgebied. De bouw van Almere-Poort begint in 2005. Tja....

  reageer
 • kees d.

   

  Hier is men al jaren van op de hoogte!!

  reageer
 • ron

   

  wat ik waardeer is dat de ecoloog dit probleem durft openbaar te maken. Maar geloofd de ecoloog dat dit oplosbaar is en dat de Floriade zo groen wordt en stil blijft dat die beesten er blijven? Lijkt me verre van realistisch. Hier waar ik woon is de bever na rooiwerk ook nooit meer teruggekomen.

  reageer
 • Joost

   

  Dus nog paar miljoen erbij

  reageer
 • kees

   

  Het moet niet gekker worden

  reageer
 • Kees

   

  O help

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert