Rechtbank: vader vermoorde Tessa nogmaals horen

FLEVOLAND
De vader van de vermoorde Tessa van Bokhorst uit Swifterbant moet nog een keer gehoord worden. Dat heeft de rechtbank in Lelystad maandag besloten. Het verzoek kwam van de advocaat van de verdachte. Hij wil met het verhoor meer duidelijkheid krijgen rondom de scooter van de vader.

Het gaat in dit geval allemaal om het in brand steken van een vakantiewoning in Emmeloord. Volgens het OM heeft de verdachte dat gedaan. Dat zou bewezen worden doordat speciaal opgeleide honden een benzinegeur buiten het huis hebben opgepikt. De advocaat wil nu duidelijk hebben of die geur niet afkomstig is van de scooter van de vader van Tessa.

Tijdens de zitting werd ook bekend dat de Urker die verdacht wordt van de moord, deze zomer onderzocht gaat worden in het Pieter Baan Centrum. Pas als het rapport daarvan klaar is kan de inhoudelijke behandeling van deze zaak starten.

reacties (1)

  • Antje Ha

     

    Na de veroordeling van een onschuldige voor de Zaanse paskamermoord met als 'bewijs' een hondengeurproef aanwijzing mag justitie wel wat terughoudender zijn met dit soort aanwijzingen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert