Wethouder wil blauwalg Wellerwaard snel aanpakken

NOORDOOSTPOLDER
Wethouder Hans Wijnants van Noordoostpolder wil zo snel mogelijk de problemen met blauwalg bij de Wellerwaard oplossen. Hij is hierover al in overleg met de omgevingsdienst.

Maandag werd blauwalg aangetroffen bij de nieuwe recreatieplas ten noorden van Emmeloord. Het is een domper op de feestvreugde. De Wellerwaard is nog geen twee maanden open.

De plas moet zo succesvol worden, dat de gemeente het buitenbad van het Bosbad kan sluiten. Volgens wethouder Wijnants is de blauwalg mogelijk veroorzaakt door het gebrek aan planten in de nieuwe plas. Ook de beperkte hoeveelheid regen van de afgelopen tijd kan een rol hebben gespeeld.reacties (5)

 • sukkel

   

  Niet zo raar, in het water van het bosbad zitten genoeg chemicaliën dat alg geen kans heeft. Natuurlijk zwemwater heeft meestal in het begin van de zomer last van blauwalg, dat is nu eenmaal zo. Ook in Wolvega in de recreatieplas (nabij van der valk) zat in het begin gelijk blauwalg.

  reageer
 • Carry

   

  En hoe wil hij dat probleem dan oplossen. Zorgen voor goed stromend water zou kunnen helpen. Maar hoe ga je dit dan realiseren. De fosfaat en nitraat verhouding is niet goed als er blauwalgen groeien. Hoe denkt hij dit weer in orde te krijgen. Kan wel gauw roeptoeteren maar of hier een oplossing voor is is nog maar de vraag.

  reageer
 • jan

   

  Nog nooit gehoord dat bosbad last had van blauwalg. Maar ja, je kunt je geld maar 1x uitgeven. Dus MOET de wellerwaard suc6vol zijn. Is er een busverbinding daarheen? Of gratis fiets zoals in Rotterdam?

  reageer
 • alex

   

  in lelystad is de gemeente niet zo welwillend om het blauwalg uit het bovenwater te halen. al jaren lang zit het water vol met blauwalg zodra het zwem weer wordt. #prutsers

  reageer
 • Harry

   

  Gewoon zwembad blijft het veiligste. Steek het geld dat in zo'n plas gestoken wordt nou gewoon in het bosbad zodat de toegangsprijs omlaag kan, veel beter voor iedereen. Lang leve het buitenbad van het Bosbad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert