PVV-motie van wantrouwen tegen wethouder Peeters verworpen

ALMERE
De PVV heeft donderdagavond een motie van wantrouwen ingediend tegen D66-wethouder René Peeters. Dit omdat de partij van mening is dat Peeters onjuist heeft gehandeld door voorzitter te worden van de Stichting Jeugdfloriade. Volgens de PVV is dat belangenverstrengeling.

De Stichting Jeugdfloriade is opgericht om voorafgaand aan de Floriade in 2022 activiteiten te ontwikkelen voor jongeren. Daarvoor krijgt de stichting ook een subsidie van de gemeente. In regels die de gemeenteraad heeft opgesteld staat dat het “niet gewenst is om raadsleden, collegeleden, of ambtenaren deel te laten uitmaken" van zo’n aan de gemeente verbonden partij. De PVV verwijt Peeters dat hij dat wel heeft gedaan.

Volgens de wethouder zijn de regels niet zo zwart wit en kunnen er ook redenen zijn om van het basisprincipe af te wijken. De motie werd door geen enkele andere partij gesteund. 

reacties (4)

 • ikke

   

  Haha!

  reageer
 • Bert

   

  Nee, ik was in de zaal: de wethouder legde heel duidelijk uit dat de PVV onterecht beweerde dat het niet kon. Het kon namelijk wél en de gemeenteraad was ook geïnformeerd. De PVV ging simpelweg onderuit.

  reageer
 • Gaudi1959

   

  Dus de gemeente houdt zich niet aan door henzelf vastgestelde richtlijnen, heel vreemd !

  reageer
 • Rinus

   

  De PVV heeft gelijk, dit is Limburgs en dat kan de PVV als geen ander weten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert