Ruim 100 kaartjes Lowlands ongeldig gemaakt

BIDDINGHUIZEN
De organisatie van Lowlands heeft 108 kaartjes voor het festival in Biddinghuizen ongeldig gemaakt. Volgens de organisatie zijn alle tickets op één dag met dezelfde creditcard gekocht bij het officiële verkooppunt Ticketmaster. Uit onderzoek zou blijken dat ze via de zwarte handel worden aangeboden.

In de Algemene Voorwaarden van Ticketmaster staat dat kaarten die worden doorverkocht niet geldig zijn. Iemand die een dergelijk toegangsbewijs heeft is juridisch gezien geen officiële klant van Ticketmaster. Hij heeft dan ook geen recht op een schadevergoeding.

Volgens Lowlands bestaat de kans dat de ongeldig gemaakte tickets alsnog via internet te koop worden aangeboden. Op de website heeft de organisatie daarom een lijst met de streepjescodes van de bewuste kaartjes gepubliceerd. Lowlands wijst erop dat alleen kaartjes die via ticketmaster.nl zijn gekocht betrouwbaar zijn. Het festival is van 21 tot en met 23 augustus.

reacties (17)

 • .\/\/.

   

  "In de Algemene Voorwaarden van Ticketmaster staat dat kaarten die worden doorverkocht niet geldig zijn." - ik wil wedden dat als je online een kaartje koopt en op het vinkje drukt je je wel degelijk aan iets verbindt. Alleen voorwaarden die strijdig zijn met de wet zijn niet van toepassing. Wie een kaartje koopt van iemand anders heeft een probleem met de verkoper van dat kaartje, en niet met Ticketmaster. Maar goed, de zwarthandelaren hebben dit jaar wel een probleem, want er zijn nog 15.000 kaartjes niet verkocht, dus de zwarte markt zal niet zo hard lopen, haha.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Onzin. Zo werkt het helemaal niet onder Nederlands recht. En zeker online heeft dit geen enkele betekenis. Het is een illusie die verkopers in stand houden. Overigens klikken de tweede kopers helemaal niet op dit algemene voorwaarden of waarschuwingen. En wat de eerste koper klikt doet er helemaal niet toe.

  reageer
 • Frenky

   

  Goed gezegd

  reageer
 • Jan bakker

   

  Hoezo arrogantie ten top !

  reageer
 • Hendrik...

   

  Gewoon, als het festival begint, voor de poort in een rijtje gaan staan en een kaartje kopen. Ben je niet op tijd, dan heb je pech. Al die ticketbureau's werken fraude in de hand

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  De wet kan alleen een stokje steken voor verzinsels die niet legaal zijn. Zodra je bij het bestellen het vinkje "akkoord met de voorwaarden' plaatst (niemand die dat leest, dat weet ik ook wel) committeer je je aan van alles. Misschien staan de kaartjes op naam? Dat gebeurt namelijk wel (bij Prince in Paradiso bv.)

  reageer
 • Cees

   

  kan iemand mij vertellen hoe het bij Lowlands staat met je privacy als dit soort zaken zo uitgezocht kunnen worden? Blijkbaar kan Lowlands alle creditcardgegevens inzien!

  reageer
 • Willem

   

  Ik verbaas me ook elke keer weer over de berichtgeving rondom Lowlands. Het lijkt er op dat redactioneel gezien eenieder kaartjes heeft gekregen van de organisatie.

  reageer
 • Serge

   

  Lowlands is zo enorm achterhaald. Het heeft zichzelf de nek omgedraaid.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Onzin. De wet gaat voor op eigen verzinsels. De koper is helemaal geen partij of dader bij doorverkoop.

  reageer
 • Erik

   

  leuke reclamestunt van de ticketverkoper. Maw koop niet op de zwarte markt maar alleen via de officiële weg aangezien ze nog niet zijn uitverkocht is dat natuurlijk de enige reden van dit hopeloze nieuwsbericht.

  reageer
 • Frenky

   

  Inderdaad

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als in de algemene voorwaarden van Lowlands staat dat de kaartjes niet verhandeld mogen worden heeft de koper geen poot om op te staan. Verder staat je niets in de weg om 108 kaartjes te kopen, en gezellig al je vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen naar Lowlands. En wie niet meewil heeft pech, want die gaat met Frenky naar zijn oude oom en tante, theedrinken!

  reageer
 • Frenky

   

  LowLands laat mij niet lachten hopeloos ouderwets en niet meer van deze tijd. Je kan beter bij je oude oom of tante thee gaan drinken.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Een hele rare regeling inderdaad. Lowlands houdt het geld. De tussenverkoper houdt het geld. De bezoeker met het betaalde entree wordt gewoon door Lowlands bestolen. Vinden de overheden in Flevoland Dronten dat normaal???

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dat is even lekker. Lowlands houdt het geld (zo'n Euro 10.000) en laat de kaarteigenaren niet binnen en levert geen tegenprestatie. Zo werkt dat niet in Nederland. De kopers hebben niets misdaan en hebben recht op entree.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Misschien is het slimmer om tijdens de verkoop te controleren of er niet teveel naar één koper gaan in plaats van achteraf de kopers te duperen. Het zijn gewoon geldige kaartjes van de organisatie dus de mensen hebben gewoon recht op entree en kunnen niet door de organisatie bestolen worden. Dat je kaartjes niet door zou mogen doorverkopen is gewoon een verzinsel van de organisatie en wordt niet gesteund door enig wettelijk basis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert