Rekenkamer presenteert vernietigend ICT-rapport

ALMERE • Do 27 augustus 2015 | 21:18 • Donderdag 27 augustus 2015 | 21:18
De gemeente Almere heeft op diverse fronten gefaald met het ICT-beleid. Dat stelt de Almeerse Rekenkamer in een vernietigend rapport dat donderdagavond aan de gemeenteraad is aangeboden.

De computer- en netwerkaanpassingen van de gemeentelijke diensten hebben veel geld gekost, zo blijkt nu. Er was 3,4 miljoen euro beschikbaar, maar het werk kostte ruim twee keer zoveel. In totaal ging het om 7,1 miljoen euro. Ook heeft alles heel lang geduurd. Geen 6 maanden zoals gepland, maar 25 maanden.

De rekenkamer verwijt de gemeentesecretaris en de directeur Bedrijfsvoering dat ze onvoldoende betrokken zijn geweest. Verder ontbrak het aan zakelijkheid en aan een kritische houding. Ook is de gemeenteraad in het hele traject op meerdere momenten verkeerd geïnformeerd, zo stelt de Rekenkamer. Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, heeft de Rekenkamer een aantal aanbevelingen gedaan. Het rapport wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel