PVV sluit raadsenquête naar wissen e-mailboxen bij gemeente niet uit

ALMERE • Di 9 maart 2021 | 12:54 • Dinsdag 9 maart 2021 | 12:54

De Almeerse PVV-fractie wil snel tekst en uitleg van het college van B en W over het wissen van complete mailboxen bij de gemeente. Fractieleider Toon van Dijk wil dat de gemeenteraad een raadsenquête instelt als het college geen goede uitleg kan geven.

Van Dijk is bang dat de controlerende functie van de gemeenteraad in het geding is. Hij denkt dat er een kans is dat er met de mailboxen ook informatie over de Floriade is verdwenen. De gemeenteraad kan dan achteraf niet meer goed onderzoeken en controleren wat er rond de Floriade is gebeurd.

Volgens Van Dijk is het college ernstig in de fout gegaan. Dat moet gevolgen hebben voor de verantwoordelijk wethouder, zegt hij. Dit zal uiteindelijk moeten blijken in het debat dat volgt op een raadsbrief die de gemeente dinsdag nog zal versturen.

De gemeente Almere staat al langer onder toezicht van de provincie vanwege overtredingen van de archiefwet. Er is een verbeterplan gemaakt dat 1,3 miljoen euro kost. Volgens de PVV is daar een jaar lang niets mee gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel