College B en W verdeeld over aantal asielzoekers

ZEEWOLDE
Het college van burgemeester en wethouders in Zeewolde is verdeeld over het aantal asielzoekers dat de gemeente op moet vangen. Een meerderheid van het college wil maximaal 900 asielzoekers, een minderheid 600.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter gaf dinsdag een persconferentie over de komst van asielzoekers naar Zeewolde. Volgens de burgemeester is de Bosruiterweg een geschikte locatie voor het asielzoekerscentrum.

Donderdag is er nog een raadsvergadering, waarin het college van B en W een toelichting geeft. Tijdens die vergadering gaat PVV-leider Geert Wilders inspreken. Volgende week volgt er een definitief besluit over het aantal asielzoekers in Zeewolde.

reacties (6)

 • Saint

   

  Goed plannetje; Als gemeente ben je van plan 1000 asiel zoekers toe te laten, Je brengt naar buiten dat er 1500 komen. Daarna ga je de discussie aan en uiteindelijk geef je toe dat je het eerste idee laat varen en stemt toe met 1000 asielzoekers. Iedereen tevreden.......... of toch niet. Dat is politiek.

  reageer
 • Hendrik

   

  Erger nog een dorp naar de bliksem helpen wetende dat je over een paar jaar toch pleite bent ....Gorter bedankt

  reageer
 • Klaas

   

  Henk J. Er is totaal geen sprake van meer salaris, want de verhoging gaat pas in in een volgende raadsperiode en Gorter is geen part-time inwoner van Zeewolde, dus laat die onzin maar achterwege.

  reageer
 • Jan

   

  Ze moeten niet zo schijnheilig doen en zown show er van maken want de beslissing is er al lang over genomen, het is nu hoe ze het moeten gaan brengen naar de belastingbetaler.

  reageer
 • Henk J

   

  Burgemeester Gorter kan makkelijk praten, hij krijgt meer salaris door meer inwoners binnen de Zeewolde gemeente. En dat voor een part-time inwoner van Zeewolde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Huizen

   

  Als ik het niet dacht, het is al gewoon beslist! Wat een vies spelletje heeft die raad en die burgemeester gespeeld... Voor de goede orde hoorzitting beleggen en ondertussen de burgers uitlachen. Het hele zogenaamde luisteren naar de burgers was gewoon een wassen neus.Jullie roepen maar raak, wij hebben het toch al besloten... Dit zijn dan de mensen die je in goed vertrouwen een stem hebt gegeven. Diep triest is het!! Maar 1 ding staat vast,het mooie en rustige dorp Zeewolde is einde oefening. Ik hoop voor de mensen die hun huis te koop hebben staan,of dat van plan zijn, het ooit nog voor een goede prijs kunnen verkopen. Dat vrouwen alleen nog over straat durven te lopen. Gisteravond zelfs bij Pauw een mevrouw uit een dorp waar ze blij zijn dat de gelukszoekers weg zijn, hadden al jaren geen leven meer. En DAT willen ze nu in Zeewolde dus ook....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert