PvdA komt met motie om vluchtelingen op te vangen

DRONTEN
De fractie van de PvdA in Dronten werkt aan een motie om in de gemeente opvangplaatsen te creëren voor vluchtelingen uit met name Syrië en Irak. De partij wordt in ieder geval gesteund door GroenLinks en de ChristenUnie.

De motie wordt donderdag ingediend tijdens de gemeenteraadsvergadering. De PvdA sleutelt nog aan de tekst van de motie, maar wil in ieder geval zoeken naar mogelijkheden van tijdelijke opvang binnen de gemeentegrenzen.

De fractie vindt dat de gemeente daarbij 'onconventionele huisvesting' niet mag schuwen. De PvdA denkt bijvoorbeeld aan leegstaande panden of containerwoningen.

reacties (17)

 • Nederlander

   

  Natuurlijk weer de linkse geitenwollensokken partijen die deze gelukzoekers met alle macht binnen willen halen met alle schadelijke gevolgen van dien! Ja gelukzoekers zijn het. Anders waren ze wel gebleven in een oost Europees land waar ze als eerste zijn aangekomen zijn na hun zogenaamde vlucht en veilig waren. Maar nee, ze reizen lekker door naar noord-Europese landen waar ze lekker in de watten worden gelegd en nog geld toe krijgen ook.

  reageer
 • Klaas

   

  Help deze mensen in hun eigen land .Ze hebben een andere cultuur en zullen niet aarden in Nederland.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Zo ja, waarom dan geen referendum dat bindend is onder de inwoners?" - mensen roepen alleen om een referendum als ze het ergens niet mee eens zijn. Een referendum kan niet bedoeld zijn om stokken in de wielen van de democratie te steken natuurlijk. Kort en goed: nog niet zo lang geleden is er een soort referendum gehouden, namelijk de gemeenteraadsverkiezingen. Heel democratisch. Volgens de uitslag van die verkiezingen is de gemeenteraad samengesteld, die vervolgens gemandateerd is besluiten te nemen, beleid te maken en uit te voeren.

  reageer
 • Suzanne Stoop

   

  Ik nodig u graag uit om uw verhaal te doen in de fractie. Ik denk dat we beter met elkaar kunnen praten dan dat we dat via internet doen. Als u niet in de gelegenheid bent om naar ons toe te komen, dan kan ik u bezoeken.

  reageer
 • Jan

   

  vraag is, weet u eigenlijk nog wel wat de inwoners willen? En trekt u zich daar überhaupt nog iets van aan? Zo ja, waarom dan geen referendum dat bindend is onder de inwoners? Of bent u bang dat er dan een duidelijk 'nee' komt, en dit wel eens een precedent gaat scheppen voor de rest van Nederland? Want de vraag die al heel lang rondgaat, wat kost dit eigenlijk op de langere termijn, en is dit eigenlijk wel op te brengen? Houdt u ook rekening met het feit dat er veel mensen hun baan door bezuinigingsronden kwijt zijn geraakt en het moeten doen met nog niet de helft van wat een asielzoeker kost? Dat het misschien niets van doen heeft met xenofobie, of hoe de linkse kliek het ook maar wil noemen, maar gewoon met de hiervoor genoemde feiten? Onderhand wordt eenieder die tegen de massale immigratie is afgeschilderd als een racist, aso en wat al niet meer. Heeft de PvdA eigenlijk nog wel iets met de gewone burger, of heeft u daar geen empathie meer voor?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Eigen volk eerst, en de anderen duw je weer terug de zee op?

  reageer
 • Klaas

   

  Dronten lijkt me een prima plaats om ook zo'n 1500 asielzoekers op te vangen. Gezellige dorp met ruimte voor iedereen. Ik zeg doen raad van Dronten. Van alleen maar aardappels kweken wordt het dorp ook niet groter.

  reageer
 • Suzanne Stoop

   

  U weet kennelijk wat ik wil. Ik wil u graag uitnodigen om een langs te komen dan kunnen we kennis maken.

  reageer
 • Lexxie

   

  Het komt beetje verkeerd uit de strot, maar toch EIGEN VOLK EERST we kunnen alleen maar goed voor anderen zorgen indien we eerst goed voor ons zelf zorgen.

  reageer
 • Henk

   

  Waarom beginnen ze niet met hun eigen huis open te stellen voor vluchtelingen, o wacht, dat willen ze niet. Liever dat de samenleving dit doet ten koste van jongeren die een woning zoeken en ten kosten van geld voor ouderen en jeugdzorg... Laat de PvdA eerst maar eens opkomen voor de werkende, want zonder werkende kan je deze verzorgingsstaat niet eens in standhouden zonder de gas baten!

  reageer
 • Hendrik

   

  Ik ken nog een patatkraam die niet gebruikt wordt.

  reageer
 • m.s

   

  Stop ze maar in het gemeentehuis.. dan word dat gebouw ook nog nuttig gebruikt

  reageer
 • Klaas

   

  Stop ze in de meerpaal plek zat .

  reageer
 • ron

   

  mooi ; dan nu nog doen (en niet alleen op een motiepapier zetten) al nagedacht waar het zou kunnen ? hoe eerder het idee concreet wordt hoe eerder de motie ook wordt aangenomen.

  reageer
 • Ron

   

  Prima!

  reageer
 • willem dronte

   

  En ze zoeken weer stemmen

  reageer
 • Jan

   

  Bijvoorbeeld in de luxe kantoorvilla's die ze nu aan de West aan het bouwen zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert