Ludiek protest tegen reorganisatie bij rechtbank

LELYSTAD • Do 3 september 2015 | 18:41 • Donderdag 3 september 2015 | 18:41
Personeel van de rechtbank, advocaten en vertegenwoordigers van de gemeente Lelystad hebben vrijdagochtend op ludieke wijze actie gevoerd tegen de voorgenomen reorganisatie bij de rechtbank in Lelystad.

Een als Vrouwe Justitia verklede actrice werd op symbolische wijze uitgekleed. Volgens de demonstranten dreigt die situatie, als het plan van de Raad voor de Rechtspraak doorgaat. Omdat de rechtspraak moet bezuinigen, wordt voorgesteld alle complexe strafzaken, zaken met gedetineerden en civiel- en bestuursrechterlijke zaken naar Utrecht te verplaatsen.

Burgemeester Horselenberg sprak haar zorg uit dat waarschijnlijk dinsdag al definitief over het plan wordt besloten, zonder dat de regionale overheden hierbij betrokken zijn. Lelystad hoopt met steun van Tweede Kamerleden de Raad voor de Rechtspraak op andere gedachten te brengen. Een aantal partijen in de gemeenteraad heeft de Kamer een brief geschreven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel