Ludiek protest tegen reorganisatie bij rechtbank

LELYSTAD
Personeel van de rechtbank, advocaten en vertegenwoordigers van de gemeente Lelystad hebben vrijdagochtend op ludieke wijze actie gevoerd tegen de voorgenomen reorganisatie bij de rechtbank in Lelystad.

Een als Vrouwe Justitia verklede actrice werd op symbolische wijze uitgekleed. Volgens de demonstranten dreigt die situatie, als het plan van de Raad voor de Rechtspraak doorgaat. Omdat de rechtspraak moet bezuinigen, wordt voorgesteld alle complexe strafzaken, zaken met gedetineerden en civiel- en bestuursrechterlijke zaken naar Utrecht te verplaatsen.

Burgemeester Horselenberg sprak haar zorg uit dat waarschijnlijk dinsdag al definitief over het plan wordt besloten, zonder dat de regionale overheden hierbij betrokken zijn. Lelystad hoopt met steun van Tweede Kamerleden de Raad voor de Rechtspraak op andere gedachten te brengen. Een aantal partijen in de gemeenteraad heeft de Kamer een brief geschreven.

reacties (11)

 • Jacko

   

  als mocht blijken dat het inderdaad de kosten verlaagd, meteen sluiten. Het argument dat de reisafstand te groot is, onzin ! tijdens de vakantie speelt afstand blijkbaar geen rol.

  reageer
 • FEMKE

   

  Ik had toch liever gezien dat er een echte advocaat of rechter i.p.v. actrice of rechter uit de kleren was gegaan tussen alle goedgeklede elite van ons dorp.

  reageer
 • Frenky

   

  Volgens mij moet je je wat beter inlezen Frank. Het gebouw is juist hetgeen waar op bezuinigd gaat worden. Zij zeggen de huur (gedeeltelijk) op, waardoor het mij niet meer in mijn portemonnee raakt als het leeg komt te staan. Uiteindelijk blijft alleen het kleine stukje in de huur bestaan dat ze daadwerkelijk nodig (denken te) hebben.

  reageer
 • Menno

   

  Gevoel voor humor heeft hij in ieder geval niet.

  reageer
 • Frank

   

  Begrijp ik je nou goed Frenky dat je liever belasting betaald voor een gebouw dat jarenlang leeg gaat staan dan voor weigerambtenaren?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Het is overduidelijk dat u onvoldoende kennis heeft van rechtsgeleerdheid. Dit heeft niks met smaad te maken. Zie het meer als aan de kaak stellen van weigerambtenaren nieuwe stijl... weigerend om te werken, terwijl wij als burgers daar wel voor (mee)betalen.

  reageer
 • Rechters

   

  Doet u dat maar, we zullen u berechten op smaad en laten zien niet mild te zijn... ;-)

  reageer
 • Frenky

   

  Ze zijn helemaal niet bang voor de toegankelijkheid van de rechtspraak. Ze zijn bang dat ze straks hun baan kwijt raken of verder zullen moeten reizen. Bovendien is het een behoorlijk slecht signaal als je op deze manier laat blijken niet achter de raad voor de rechtspraak te staan. Ik zal straks even langs gaan, foto's maken... en die doorsturen aan de raad voor de rechtspraak. Dan kunnen zij onderzoeken of iedereen netjes een uurtje verlof heeft genomen en anders wordt het tijd voor een exitgesprekje. Houdoe!

  reageer
 • Snuffelaar

   

  Zo' n positieveling als jij, Bastiaan, is van harte welkom!

  reageer
 • Bastiaan B.

   

  Is het de bedoeling dat er toeschouwers komen kijken naar dit toneelstuk?

  reageer
 • Femke

   

  Mijn advocaat heeft vast geen tijd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert