Burgemeester niet gerust op voortbestaan rechtbank

LELYSTAD • Ma 19 december 2016 | 21:09 • Maandag 19 december 2016 | 21:09
De vrees dat de rechtbank in Lelystad dicht moet is nog steeds niet helemaal weg. Dat zegt de Lelystadse burgemeester Ina Adema. De geplande sluiting werd eerder dit jaar teruggedraaid na hevige protesten. Ook in zes andere gemeenten werden de rechtbanken toen behouden.

Op dat moment is aangegeven dat er tot de verkiezingen niks gebeurt. "Maar er is geen enkele garantie gegeven voor na de verkiezingen. Dus dit blijft een dossier om scherp in te zijn", zegt Adema.

De burgemeester heeft afgelopen week gesproken met een commissie, die zich gaat bezighouden met een evaluatie van de geplande herindeling van de rechtbanken in ons land. De bevindingen worden volgens Adema mogelijk gebruikt om opnieuw naar sluiting van rechtbanken te kijken.

Adema zegt dat ze nogmaals heeft aangegeven waarom het wat Lelystad betreft slecht is als de rechtbank verdwijnt. Dat is volgens haar niet zozeer het argument van werkgelegenheid, maar vooral van de nabijheid van de rechtspraak. De burgemeester zegt het een slechte zaak te vinden als Flevolanders daarvoor naar een rechtbank buiten de provincie moeten reizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel