PVV hekelt communicatie tussen gemeente en burger

ALMERE
De communicatie tussen de gemeente Almere en de eigen burgers is ver onder de maat. Dat zei fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV donderdagavond tijdens een bijeenkomst op het stadhuis.

Van Dijk hekelde de wijze waarop bewoners in de Staatsliedenwijk zijn geïnformeerd over de mogelijke uitbreidingsplannen van de Abu Bakr moskee.
Het bestuur van de moskee wil nog geen duidelijkheid geven over de uitbreidingsplannen maar de bewoners vrezen een toename van parkeerproblemen en geluidsoverlast.

De omwonenden zijn volgens de PVV te beknopt en te laat op de hoogte gebracht door het college. Wethouder Froukje de Jonge zegde toe de bewoners meer te betrekken bij de verbouwingsplannen van de moskee.

reacties (7)

 • Frans de Wit

   

  is het niet zo dat jullie achteraf mogen spreken. dua als tweederangs burgers. Is toch frustrerend of niet soms? Er is als beslist en dan komen jullie erachteraan, je zal je bijna gaan schamen dat je ook wat vind.

  reageer
 • Joop

   

  Kunnen ze die pipo partij niet gewoon landelijk opdoeken . Wat een racisten zijn dat met die hoofd rasot in D-H voorop

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wijzigingen in het bestemmingsplan worden op de gebruikelijke wijze aangekondigd. Als de PVV vindt dat ook mensen die te lui zijn om daar naar te kijken bezoek van de burgemeester moeten krijgen die het ze met de pet in de hand komt vertellen....dan zijn ze de werkelijkheid ontstegen!

  reageer
 • Whoknows

   

  Zou de PVV ook gaan klagen als hier een normale Christelijk of Gereformeerde kerk of Katholieke kerk zou worden gebouwd? In ons Nederlandse wetboek staat volgens mij dat iedereen recht heeft op zijn eigen geloof. En daar hoort nu eenmaal ook het islamitische geloof tussen.

  reageer
 • Ali c

   

  De gemeente heeft de gebruikelijke en wettelijke procedure gevolgd inzake communicatie over bestemmingsplannen. De wethouder heeft nu toegezegd hiervan af te wijken. Ik heb zo mijn bedenkingen hierbij. Gebeurt dit vaker? Zo ja, in welke gevallen en zijn deze gevallen vergelijkbaar? En als dit niet eerder is gebeurd, waarom nu dan wel? Of bezwijkt de wethouder voor de druk van de PVV, je weet wel de partij van de xenofobe minder-minder uitspraken. Wat lijkt het me ontzettend lastig voor moskee-besturen anno 2015 om op een normale manier beroep te doen op het recht van vereniging. Het is triest.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Geert

   

  Dit geeft maar weer eens duidelijk aan dat de pvv geen flauw idee heeft waar ze mee bezig zijn. Het gaat om het bestemmingsplan, niet over het bouwplan. En daarin komt de gemeente de omwonenden zelfs heel erg tegemoet, worden eventuele uitbreidingsmogelijkheden zelfs heel erg beperkt en misschien zelfs wel onmogelijk gemaakt. Maar ja, dit is natuurlijk makkelijk scoren.

  reageer
 • Evros

   

  de communicatie tussen gemeente en burger is een algemeen probleem in heel Nederland. Geen nieuwtje dus. De PVV is een pikeur in opsommingen van feiten. Behalve in het oplossen van de feiten. Veel geblaat en weinig wol. Dhr. Wilders gaat zaterdag flyers uitdelen in Almere. Mensen tegen veel zaken opjutten is niet zo moeilijk maar werkelijk iets doen waar we iets aan hebben.......... PVV, geen woorden maar daden ! Jullie communicatie is ook maar eenzijdig !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert