"Beheer grote grazers naar provincie"

LELYSTAD
Het beheer van de Oostvaardersplassen gaat volledig van het Rijk naar de provincie Flevoland. Dat verwacht de VVD in de Tweede Kamer.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de grote grazers onder het Rijk zouden blijven vallen, terwijl de rest van het natuurbeleid wel naar de provincies ging.

VVD-Kamerlid Rudmer Heerema dient dinsdagmiddag een motie in, waarin het natuurbeheer wordt geregeld. De parlementariër verwacht steun van CDA, SGP, ChristenUnie, PVV en drie losse kamerleden. Daarmee komt het aantal voorstemmers op 76; precies de benodigde helft plus één.

reacties (9)

 • Opa Schoonenberg

   

  Waarom niet de luchthaven daarheen verplaatsen? Ligt die meteen aan het spoor en vlakbij de A6, een ideale plek. Het betekent wat extra geluidshinder voor Lelystad maar dit zal binnen zekere grenzen blijven.

  reageer
 • Tsja

   

  Tis een kaal gevreten vlakte niet meer en niet minder. Troosteloze bende. Wild eerst eens danig verminderen misschien dat het dan ooit nog iets wordt.

  reageer
 • henkb

   

  Vreselijk bericht, het einde inzicht van een voor europa uniek natuurgebied. Krijgt Linthorst met zijn jagerscluppie toch zijn zin en kan er snel een batalon plezierjagers het gebied in.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het blijkt dat je dan niets leuks zult zien. Met een parkbeheer wordt het voor de burger een stuk interessanter. Dus dat is dan beter dan zo'n verwilderd of kaalgevreten terrein. Het is een waanidee dat het net zo iets als een Afrikaans wild park zou kunnen worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Asfalteren en gele strepen erop lijkt me beter, als je de boel toch naar de vaantjes wil helpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jaap

   

  Klopt natuurliefhebber. Eerst is het Oostvaarderswold om zeep geholpen,nu zijn de unieke kuddes in de Oostvaarderplassen aan de beurt, om uit elkaar geschoten te worden.

  reageer
 • Thomas

   

  Wat een rare opmerking. Een wildgebied maken is doodsimpel: Doe er niets meer aan. Dat is ook nog eens de goedkoopste oplossing.

  reageer
 • De schaatstert

   

  De hele Oostvaardersplassen moeten op drastisch op de schop. Het kan niet als wildgebied bestaan en dus moet er een parkbeleid ingezet worden. Dat si voor de burgers ook veel interessanter. En zorg er voor dat er fatsoenlijk geschaatst kan worden als het weer een keer stevig vriest. Maak de watergangen vrij en zorg te zijner tijd voor een fatsoenlijk baanmarkering en onderhoud. Het kan hier net zo mooi zijn als op de Beulakerwijde.

  reageer
 • Natuurliefhebber

   

  De "boerencoalitie" heeft elkaar weer gevonden. De tekst van de motie zal wel door de jagerslobby gesoefleerd zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert