Tienduizenden euro's voor Robs grote tuinverbouwing

ALMERE
De gemeente Almere, Almere City Marketing en de Floriade-organisatie hebben enkele tienduizenden euro's betaald aan het SBS6 programma Robs Grote Tuinverbouwing. Het exacte bedrag wordt niet bekend gemaakt omdat het een commerciële deal is, laat Nik Smit van Almere City Marketing weten.

In de uitzending maakte tuinman Rob Verlinden een duurzame tuin op het toekomstige Floriade-terrein in Almere. Hij heeft bij de inrichting ervan gebruik gemaakt van afval. De tuin blijft tenminste een jaar liggen. Wat er daarna mee gaat gebeuren is onbekend, omdat het tuinenplan voor de Floriade nog gemaakt moet worden. Het is onzeker of de creatie van Rob Verlinden daar in past.

De aangelegde tuin is openbaar en ligt bij de ingang van de voormalige duikschool aan het Weerwater. Die duikschool wordt nog omgebouwd tot het Floriade-paviljoen van de provincie.

reacties (17)

 • -Z-

   

  Verschrikkelijk. Een tijdelijke tuintje dat dus niet volgroeid zal worden. Erg duurzaam, erg hoopvol toekomst gericht. Durft Almere het aan om Rob's tuin vanaf het Oor te controleren op echte duurzaamheid ? Met wat voor auto's worden goederen aangeleverd ? Hoeveel van het materiaal is herbruikbaar als het tuintje weer moet sluiten snel ? Hoeveel procent van alles wat het tuintje behelst is ook daadwerkelijk toepasbaar in realiteit van alle dag ? Gaat de organisatie van de Floriade dit tuintje nu eindelijk als eerste voorbeeld gebruiken om de STANDAARD van de Floriade te duiden ? Hoe serieus neemt de organisatie zichzelf in haar PR woorden en beelden ? Wordt Rob's tuintje het zoveelste slappehapreclamebudgetdingetje, of inderdaad de eerste proeve van bekwaamheid ? Almere mag nu eindelijk wel eens echt zien hoe echt en diepgaand de nobele waarden van de Floriade zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De werkende man denkt zo langzamerhand dat hij de baas van het land is, en dat iedereen net zo'n cultuurbarbaar moet zijn als hij.

  reageer
 • Zo dat zijn weer tienduizenden euro's van ons belastingsgeld in de bodemloze put wat de Floriade heet, en het gaat maar door en door......gemeente wanneer worden onze wijken onderhouden van achterstallig onderhoud? Neem alleen onze stoepen al met de weggezakte stoeptegels waar je je nek over breekt en zal ik over de rest maar niet beginnen.

  reageer
 • Kees

   

  Een duurzame tuin die een jaar blijft liggen? Lekker duurzaam.

  reageer
 • Thomas

   

  Op wat voor manier is het financieren van commerciële programma's een overheidstaak? En op welke planeet denken mensen op een manier "wacht, dit is in Almere opgenomen? Laat ik daar gaan wonen!" Het lijkt me dat dit gevolgen moet hebben voor de verantwoordelijkheden achter de citymarketing, want dit is een flater van formaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Heb ooit een interview met Verlinden gelezen in de Filmwijkkrant waarin hij niets heel laat van de Floriade. Nu hij er wat centen aan overhoudt is dat opeens een ander verhaal, natuurlijk.

  reageer
 • Joop

   

  Lijkt me prima. Een spotje op tv van 20 seconden kost meer en dit programma duurt een uur.

  reageer
 • Ab

   

  Weggegooid geld. Belastinggeld.

  reageer
 • belastinggeld

   

  En de werkende man maar betalen

  reageer
 • Dirk2

   

  Een motie van treunis is op zijn plaats! Heel triest dat dit kan.

  reageer
 • Hannes

   

  Weet je hier kan je geen zinig woord meer over zeggen. Totaal geen fundament.

  reageer
 • Jos

   

  Helemaal niet zo'n gek idee! Het kampeerseizoen is gesloten en de voorzieningen zijn aanwezig. Tot volgend jaar maart is er ruimte. Maar past dit in het Floriadestraatje van de gemeente?

  reageer
 • Nico

   

  Noodopvang op voormalig Camping Waterhout. Dat is pas duurzaam.

  reageer
 • appie

   

  Is het niet geweldig dat de gemeente het juiste bedrag niet wil vertellen! Volgens mij schamen zij zich ervoor. Het zal wel tegen een tonnetje euro lopen en dat wil toc niemand weten.

  reageer
 • avd

   

  Wat ben ik blij dat ik ben verhuisd. Of het gemeenschapsgeld niet beter kan worden besteed.

  reageer
 • Kritisch

   

  Wat had men dan gedacht dat Rob Verlinden dit allemaal voor niets gaat doen? Kom nou het is content voor sbs6 en iemand moet die content betalen. De meeste mensen komen alleen halen bij de Floriade en dit is geen uitzondering, alleen nu komt het niet uit het Floriade potje maar uit citymarketing potje. Ik denk dat de raad moet vragen wat de kosten hiervan zijn omdat je door dit soort budgettering uiteindelijk veel meer uitgeeft aan de Floriade dan door de raad goedgekeurd

  reageer
 • Jos

   

  Een duurzaam bootje hier, een tuinverbouwing daar. Het moet wat kosten om Almere in de stemming te brengen voor de Floriade, maar een echt plan ho maar. Wat overheerst is gedoe rond een camping en de toekomstige kaalslag van een fantastisch groen gebied.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert