Jongeren aangespoord mee te denken over centrum

EMMELOORD
De gemeente Noordoostpolder wil dat jongeren mee gaan denken over de toekomst van het centrum van Emmeloord. Projectgroep Hart-voor-Emmeloord gaat daarom langs scholen om de meningen van jongeren te horen.

De projectgroep organiseerde eerder al een inloopmoment in Emmeloord, 300 bewoners en ondernemers gaven daar hun mening over het centrum. Volgens Hart-voor-Emmeloord waren jongeren daar ondervertegenwoordigd. Door langs de scholen te gaan wordt gehoopt dat ook jongeren hun mening gaan geven.

Binnenkort trekt de organisatie de eerste conclusies uit de meningen. Maandag 16 november worden in theater 't Voorhuys de eerste plannen gepresenteerd.

reacties (5)

 • Typisch

   

  Deze reactie typeerd precies hoe door sommige voorbij wordt gegaan aan creativiteit van ambtenaren .Verstand van de inrichting van steden behoort feitelijk net zo goed bij bepaalde ambtenaren. Vaak zijn het de wethouders die geen verstand hebben van deze materie hoe er mee om te gaan zoals in dit traject....Geen wonder dat men dergelijke advies bedrijven krampachtig en radeloos aanklampen. Als al het geldt wat specifiek gebruikt wordt om radeloze wethouders te adviseren in een aparte pot werd gedaan kwam hierin een best bedrag . Het laat zich raden dat dit geld beter gebruikt kan worden. Blijkbaar zag u over het hoofd dat de gemeente geen bedrijf is maar gemeenschapsorganisatie bestaand door gelden van belastingen.

  reageer
 • Jan

   

  Wat een enorme onzin. Ambtenaren zijn toch gewoon betrokken!? Als u/jij langs was gekomen bij de inloopmiddag laatst had u ze gewoon kunnen zien en spreken! En als een ambtenaar hier volledig voor zou moeten gaan wie had dan zijn/haar werk moeten doen en had die ambtenaar dan in de gemeente moeten wonen of ook van buiten. Maar wat nu als die ambtenaar van buiten beter geschikt was of betere ideeën had. Maar wat nu als die ambtenaar juridisch weer onvoldoende kennis heeft. Dan toch van buiten juristen binnen halen om alle contracten goed te tekenen of had dat weer een jurist uit de gemeente moeten zijn. Soms kun je gewoon beter mensen met kennis van buiten halen en de rest gewoon door laten gaan. Als u voor een bedrijf werkt weet u toch ook dat zij ook mensen van buiten inhuren voor bepaalde grote aanpassingen. Omdat die mensen daar verstand van hebben en de rest gewoon door kan werken!? Stel u moet een nieuwe machine kopen voor een metaalbedrijf. Laat u dan het huidige personeel daar alles voor doen of vraagt u aan een bedrijf dat daar heel veel kennis van heeft om met u mee te denken? Ik vind het goed hoe de gemeente dit alles aanpakt. We mogen nu toch meepraten en mailen en er komen inspraakmomenten. Wat wilt u nog meer (kan er nog meer!?) En iemand zegt nog dat het besluit allang genomen is... Nou wat een onzin. U kunt op de site van de gemeente gewoon de besluiten terugkijken en de laatste 4 maanden is hier geen besluit over genomen voor zover ik zie. Maar ja, voor sommige mensen telt alleen hun eigen onafhankelijkheid en de rest van de mensheid is onbetrouwbaar. Wat een akelig wantrouwend bestaan moet u leven als dat uw instelling is. Perfect dat de jongeren mee mogen praten. Ik hoop dat ze mooie ideeën hebben die realistisch zijn en waar de winkeliers, consumenten, bewoners etc nog jaren mee vooruit kunnen. Zet hem op jongeren!

  reageer
 • Tsja

   

  Besluit is allang genomen. Maar iedereen wil nog een graantje meepikken van daar deze acties.

  reageer
 • Verwarrend !!

   

  Correct ??Niet helemaal ,mede omdat er busladingen aan scholieren van buiten Emmeloord komen.Hoezo inspraak eigen burgers? Wel lucratief om een onderzoeksbureau zo in de benen te houden. Onderzoeksbureaus blijken onze maatschappij alleen nog maar te kunnen besturen en in te richten. Creatieve beleidsmedewerkers worden zo hoffelijk tweederangs volg ambtenaren

  reageer
 • wallander

   

  En over drie weken langs het lager onderwijs en over vier weken ....? Bla,bla enz,enz..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert